Meniu

Articole asemănătoare

Înapoi la Ultimele Articole

Activism intern marca Google: peste o mie de angajați cer mai multă transparență


Alexandra Minea
Activism intern marca Google: peste o mie de...

O scrisoare deschisă circulă în rândurile angajaților Google, semnată până în prezent de către 1.400 de salariați.

Motivul este specificat chiar în documentul de care New York Times a reușit să facă rost: personalul companiei sunt nemulțumiți că Google este pregătit să lanseze o versiune cenzurată în China, din care vor fi eliminate site-urile care conțin termeni precum „drepturile omului”, „democrație”, „religie” sau „protest pașnic”, conform Playtech.ro.

În plus, angajații mai menționează că ignorarea principiului de transparență duce la probleme de ordin etic și moral. „Nu avem informațiile necesare pentru a lua o decizie etică legată de munca noastra, de proiectele noaste”.

Nu este prima oară când salariații gigantului Google fac un astfel de gest: în aprilie 2018, compania a fost nevoită să renunțe la parteneriatul cu Pentagonul, după ce mai mulți angajați au protestat.

Arată comentariile (0)

Comentarii

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole asemănătoare

Noutăți

Televiziunea germană de stat, reportaj despre ”Liviu Dragnea și corupția”

Televiziunea germană de stat, ARD, a realizat și difuzat un amplu reportaj despre Liviu Dragnea, plecând de la protestul terminat cu violențele jandarmilor din 10 august....

Adăugat pe de Robert Manea
Noutăți

Legea împotriva dezinformării a Malaeziei, dezbătută din nou în Guvern

Malaezia, prima țară din lume care a adoptat o lege împotriva știrilor false, foarte controversată din cauza restrângerii libertății de exprimare, revine asupra măsurii...

Adăugat pe de Beatris Ionita