Alte personaje, aceleași obiceiuri-Festivalul Simfonia Lalelelor

Am deschis televizorul şi m-am minunat. Alte personaje, același circ învechit și ciuruit de vreme dar șters de praf și gata de pus în scenă.

O parte a elitei politicii românești participa la Pitești la Festivalul Simfonia Lalelelor. Și nu era un festival obișnuit, e ceva ce România nu a mai trăit de vreo 28 de ani. Singura diferență dintre acum și atunci fiind că insigna 23 august s-a transformat în insigna Centenarului.

Timpul nu m-a făcut martoră la manifestările comuniste și nici nu aș vrea sa mă suprindă. Dar se pare că nu mai putem fi siguri de nimic.

Se spune că pentru fiecare mare eveniment istoric au existat semne premergătoare. Să fie acesta un semn că vom vedea mai des astfel de manifestări culturale? Să fie un semn că epoca pionierului n-a trecut încă?

Nu știu dacă mi se pare, dar între Viorica Dăncilă si Elena Ceaușescu există similitudini și nu doar de coafură, ci și intelectuale.

Oare printre manipulările zilnice de la televizor,  ni se mai sugerează acum și că așa e în regulă să ne comportăm, că așa trebuie și că așa urmează să ne comportăm în mod obișnuit, mai curând de cât credem?

Întrebarea care se naște este de ce să acceptăm să se dea copiii noștri peste cap în fața acestor oameni. Chiar sunt și ei obligați să se umilească așa cum au făcut părinții noștrii?

Suntem în anul  2018, nu 1980.

Din public nu au lipsit nostalgicii care și-au adus aminte de frumoasele vremuri în care erau și ei nevoiți să defileze în fața celor ce îi conduceau. Să fie asta o demonstrație că obiceiurile vechi sunt încarnate și nu pot fi schimbate?

Să fim atenți la lucrurile care se întâmplă chiar lângă noi. Să reflectăm asupra faptului că mâine nu o să ne fie mai bine dacă azi închidem ochii și așteptăm ca bunăstarea să vină de la sine.

A trecut prea mult timp de când ne prefacem că nu ne pasă. E momentul să facem ceva pentru țara noastră, să luăm atitudine, să nu lasăm pe oricine să ne subjuge.

Avem nevoie de conducători puternici dar nu asupritori, care să ne ajute să devenim o națiune respectată și să ne facă mândri că suntem români. Să ne ajute să dezvoltăm țara asta frumoasă, să profităm de ceea ce ne oferă.

E momentul ca veche generație de politiceni să facă loc oamenilor tineri. Avem tineri geniali care merită o șansă și nu o primesc pentru că locurile sunt ocupate deja. Iar singura lor opțiune este să părăsească țara.

Occidentul nu ne va oferi o alternativă întotdeauna pentru că occidentul nu e acasă. Nicăieri nu vom găsi o țară care să ne primească cu brațele deschide și să aibe niște brațe mai generoase decât țara noastră.