Meniu

Articole asemănătoare

Înapoi la Ultimele Articole

ANAF se digitalizează: metodă nouă prin care se poate depune Declarația Unică


Denisa Andreea Radu
ANAF se digitalizează: metodă nouă prin care...

Declarația unică este un proiect al Ministerului Finanțelor Publice prin care șase categorii de contribuabili vor depune la ANAF un formular, declarându-și veniturile și constituind astfel baza de calcul pentru impozitul pe venit și contribuțiile sociale.

Printr-un comunicat de presa, Ministerul Finanțelor Publice anunță: „Pentru a simplifica completarea şi depunerea online a Declaraţiei Unice, Ministerul Finanţelor Publice – ANAF pune la dispoziţia contribuabililor o aplicaţie informatică dedicată, care poate fi accesată la adresa https://declunica.anaf.ro/”.

Pentru a nu avea probleme cu sistemul și procedura de depunere, ANAF le recomandă contribuabililor să își completeze declarația din timp.

Guvernul a adoptat o ordonanță de urgență prin care termenul limită pentru depunere a fost prelungit de la 16 la 31 iulie, deoarece: „Atât bonificaţia de 5% din impozitul pe venit aferent anului 2018 şi plătit integral până la 15 martie 2019, cât și cea acordată corespunzător pentru contribuţiile sociale datorate, au suscitat interesul contribuabililor, care a determinat îngreunarea Spațiului Privat Virtual prin numărul foarte mare de accesări ale acestui serviciu online gratuit în apropierea expirării termenului.”

Fostul președinte ANAF critică această decizie de amanare și blamează sistemul informatic al instituției: „Mişa e în concediu, Teodorovici bate câmpii zilnic pe la televiziunea de casă, preocupat de chiria lui Iohannis, dar nu şi de debitele Teldrum, iar contribuabilii îşi sparg creierii încercând să acceseze SPV.”.

Arată comentariile (0)

Comentarii

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole asemănătoare

Analize

Oamenii care fac legea în online: Mircea Badea

Ce caută consumatorul de online? Opinie, informații și, dacă se poate, umor. Mircea Badea reușește să trateze cele mai sensibile subiecte râzând, cu spiritul unui om care face o...

Adăugat pe de Alexandra Minea
Analize

Christopher Wylie, informatorul Cambridge Analytica, dezvăluiri șocante despre moartea fiului lui Ioan Avram Mureșan

„Nu mor eu cu atâtea boli şi moare un tânăr de 31 de ani. Avea toate analizele bune. Singurele probleme de sănătate pe care le avea erau nişte toxiinfecţii, din cauza apei sau a...

Adăugat pe de MediaStandard