Meniu

Articole asemănătoare

Înapoi la Ultimele Articole

ANAF se digitalizează: metodă nouă prin care se poate depune Declarația Unică


Denisa Andreea Radu
ANAF se digitalizează: metodă nouă prin care...

Declarația unică este un proiect al Ministerului Finanțelor Publice prin care șase categorii de contribuabili vor depune la ANAF un formular, declarându-și veniturile și constituind astfel baza de calcul pentru impozitul pe venit și contribuțiile sociale.

Printr-un comunicat de presa, Ministerul Finanțelor Publice anunță: „Pentru a simplifica completarea şi depunerea online a Declaraţiei Unice, Ministerul Finanţelor Publice – ANAF pune la dispoziţia contribuabililor o aplicaţie informatică dedicată, care poate fi accesată la adresa https://declunica.anaf.ro/”.

Pentru a nu avea probleme cu sistemul și procedura de depunere, ANAF le recomandă contribuabililor să își completeze declarația din timp.

Guvernul a adoptat o ordonanță de urgență prin care termenul limită pentru depunere a fost prelungit de la 16 la 31 iulie, deoarece: „Atât bonificaţia de 5% din impozitul pe venit aferent anului 2018 şi plătit integral până la 15 martie 2019, cât și cea acordată corespunzător pentru contribuţiile sociale datorate, au suscitat interesul contribuabililor, care a determinat îngreunarea Spațiului Privat Virtual prin numărul foarte mare de accesări ale acestui serviciu online gratuit în apropierea expirării termenului.”

Fostul președinte ANAF critică această decizie de amanare și blamează sistemul informatic al instituției: „Mişa e în concediu, Teodorovici bate câmpii zilnic pe la televiziunea de casă, preocupat de chiria lui Iohannis, dar nu şi de debitele Teldrum, iar contribuabilii îşi sparg creierii încercând să acceseze SPV.”.

Arată comentariile (0)

Comentarii

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole asemănătoare

Analize

Cum a încercat Securitatea lui Ceaușescu să-l dezinformeze pe unul dintre cei mai respectați ziariști germani

În urmă cu o săptămână înceta din viață Dagobert Lindlau, unul dintre cei mai cunoscuţi jurnalişti din Germania. În urma mai multor investigaţii privind Lindlau, născut în 1930 la...

Adăugat pe de Robert Manea
Analize

Prima gafă pe 2019 a Vioricăi Dăncilă a făcut rapid înconjurul presei

În ultimele 24 de ore, premierul României s-a aflat de mai multe ori în atenția presei, din diferite motive. Viorica Dăncilă s-a remarcat în ziua ce tocmai a trecut prin mutările...

Adăugat pe de Alexandra Minea