Meniu

Articole asemănătoare

Înapoi la Ultimele Articole

Aplicația anti-fake news unică în lume, creată de o echipă de clujeni


Alexandra Minea
Aplicația anti-fake news unică în lume,...

O echipă de clujeni a pus bazele unui proiect ce va schimba fața mass-mediei, creând un program care să depisteze știrile false.

Startup-ul Zetta Cloud, cea care a lansat în premieră pe piața media din România în 2013 aplicația Stirili, încă lucrează la TrustServista, programul care, prin algoritmi de filtrare, analiză, sortare și grupare, analizează nivelul de încredere al unei știri, conform Ziare.com.

Proiectul a fost finanțat prin Digital News Innovation (DNI), program susținut de Google pentru companii media, și deocamdată se află în faza unui prototip funcțional cu un număr limitat de utilizatori. Publicul larg va avea acces în curând la aplicație, iar varianta în limba română este și ea în plan.

În interviul pentru Ziare.com, inițiatorii au vorbit și despre modul în care aplicația determină credibilitatea articolului: ”Fiecare articol procesat de TrustServista este vectorizat sub forma unor cuvinte cheie, este analizat pentru determinarea sentimentului, a factorului de subiectivitate, a distribuirii cuvintelor care se refera la persoane, institutii, locatii”.

sursa: Ziare.com

sursa: Ziare.com

Arată comentariile (0)

Comentarii

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole asemănătoare

Interviu

Combaterea fake news începe din școală. Ovidiu Raețchi: Nu mai putem sta deoparte EXCLUSIV

Specialiștii în media și sociologie dezbat de mult timp care ar fi cauza pentru care oamenii înclină să creadă știri neadevărate. Cei mai mulți tind să creadă că manipulările sunt...

Adăugat pe de Alexandra Minea
Noutăți

ProtonMail, un nou serviciu de mail care oferă protecție sporită mesajelor

ProtonMail, serviciul de mail criptat, lansat în 2014 a început să câștige tot mai multă popularitate în rândul utilizatorilor. Spre deosebire de Gmail, Yahoo ! etc. ProtonMail...

Adăugat pe de Robert Manea