Meniu

Articole asemănătoare

Înapoi la Ultimele Articole

Aplicația Facebook, imposibil de șters de pe smartphone-urile Samsung


Alexandra Minea
Aplicația Facebook, imposibil de șters de pe...

Strategiile de marketing ale companiei deținute de Mark Zuckerberg – cele care au ieșit la iveală – au fost criticate în nenumărate rânduri, ba chiar au fost văzute chiar ca o amenințare la adresa libertăților. Nici cea mai recentă descoperire făcut de Bloomberg nu înfrumusețează imaginea pe care Facebook o are.

Cei mai mulți utilizatori de Android au putut să observe că aplicația rețelei de socializare nu poate fi ștearsă, întrucât aceasta vine pre-instalată. Facebook a devenit un blotware, adică o aplicație permanentă, care nu permite eliminarea sa de pe device, ci doar blocarea acesteia, conform The Guardian.

Facebook a reușit să pună această schemă în practică prin semnarea unor acorduri cu Android și Samsung. Printre device-urile afectate se numără și Samsung Galaxy S8. Nu se știe câte astfel de documente au fost semnate, iar compania lui Mark Zuckerberg n-a dorit să comenteze natura economică a acordurilor.

Experții și-au exprimat îngrijorarea cu privire la incorporarea aplicațiilor (care nu aparțin producătorului) în sistemele de operare, întrucât nu se creează competiție, dar și pentru că încrederea utilizatorilor poate scădea. Pe de altă parte, un purtător de cuvânt al gigantului american a afirmat că Facebook dorește să ofere utilizatorilor Android cea mai bună experiență.

Arată comentariile (0)

Comentarii

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole asemănătoare

Noutăți

Populismul, tot mai înfloritor în Europa – 15% din voturi se îndreaptă în această direcție

Un nou studiu realizat de publicația The Guardian arată că încă din anul 1998, populismul în Europa se află pe un trend ascendent. Astfel, dacă în urmă cu două decenii, partidele...

Adăugat pe de Alexandra Minea
Noutăți

Sistemul Chinei de recunoaștere facială a produs prima eroare

Sistemul pe care China dorește să îl implementeze complet până în 2020, care ar urma să acorde fiecărui cetățean o poziție în funcție de ”creditul social”, a produs prima eroare...

Adăugat pe de Alexandra Minea