Meniu

Articole asemănătoare

Înapoi la Ultimele Articole

Aproape 30 de universități au fost atacate cibernetic de către hackeri chinezi


Alexandra Minea
Aproape 30 de universități au fost atacate...

Mai multe universități au fost atacate cibernetic de către hackeri chinezi din aprilie 2017 și până în prezent.

Printre cele 27 de instituții de învățământ superior vizate se numără Universitatea din Hawaii şi  celebrul Massachusetts Institute of Technology (MIT), conform News.

Specialiștii spun că aproape toate cele 27 de de universități colaborau cu un institut oceanografic din Massachusetts. Au existat atacuri și asupra acestuia.

Mai mult decât atât, instituțiile vizate de campania hackerilor chinezi ar fi centre de cercetare a tehnologiilor militare maritime. Atacurile cibernetice ar fi avut rolul de a  obține informații despre inovațiile militare dezvoltate la universități.

Tehnica folosită de către hackerii chinezi, un grup cunoscut experților in securitate cibernetica, se numeste phishing – sistemul informatic al țintelor este infectat prin deschiderea unor e-mailuri false.

Arată comentariile (0)

Comentarii

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole asemănătoare

Noutăți

Concurență pentru YouTube. Facebook aduce și în Europa platforma video

Platforma video ce concurează cu YouTube va fi implementată de Facebook și pe teritoriul european. ”Watch” oferă acces la conţinut video original, de la ştiri până la sport, și...

Adăugat pe de Alexandra Minea
Noutăți

Scandalul TVR prinde proporții: televiziunea de stat cere presei să-și dezvăluie sursele

TVR cere altor instituții de presă să încalce unul dintre principiile fundamentale ale meseriei de jurnalist, și anume acela de protejare a surselor. Solicitarea televiziunii de...

Adăugat pe de Alexandra Minea