Meniu

Articole asemănătoare

Înapoi la Ultimele Articole

Campanie pentru redenumirea străzilor unde se află consulatele Arabiei Saudite


Alexandra Minea
Campanie pentru redenumirea străzilor unde...

Ieri, în fața consulatului Arabiei Saudite din Londra, activiștii au amplasat un semn pe care scria ”Strada Khashoggi”, fix la ora 13:14. La ora aceea în urmă cu o lună, jurnalistul intra în sediul consulatului din Istanbul.

Inițiativa aparține Amnesty International (AI) – ONG care are ca scop promovarea drepturilor omului. Cu toate astea, ideea originală aparține prietenilor și admiratorilor lui Khashoggi: aceștia au făcut o petiție prin care li se cere oficialilor de la Washington DC să redenumească strada din New Hampshire Avenue unde ambasada saudită după omul de presă, conform The Independent.

Scopul ar fi ca autoritățile din Arabia Saudită să realizeze că ”un așa comportament este total inacceptabil” și reprezintă ”o expresie a sprijinului neobosit al Washingtonului pentru libertatea presei”.

Aproximativ 1800 de persoane au semnat petiția. La 2000, inițiatorii plănuiesc să îl abordeze pe primarul orașului, Muriel Bowser.

Amnesty International a mai precizat că este necesară și o anchetă independentă, realizată de Națiunile Unite.

Citiți mai multe AICI

Arată comentariile (0)

Comentarii

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole asemănătoare

Noutăți

Macron a anunțat un parteneriat între Franța și Facebook pentru reducerea discursului instigator la ură

În decursul zilei de luni, președintele Franței, Emmanuel Macron, a anunțat că Facebook și statul în fruntea căruia se află vor face front comun. Franța și platforma de...

Adăugat pe de Alexandra Minea
Noutăți

Mobilizare impresionantă pe Facebook: Excesul de zel al Poliției Române, taxat de cetățeni

Subiectul fierbinte al ultimelor zile îl constituie reținerea plăcuțelor de înmatriculare anti PSD de către Poliția Română. Poliţia Română a organizat o conferinţă de presă unde a...

Adăugat pe de Denisa Andreea Radu