Meniu

Articole asemănătoare

Înapoi la Ultimele Articole

Campaniile pentru referendum – acum și la TV, după o decizie a CNA


Alexandra Minea
Campaniile pentru referendum – acum și...

Cu referendumul din ce în ce mai aproape de realitate și campaniile de o parte și de cealaltă din ce în cea mai activă, Consiliul Național al Audiovizual a făcut o modificare în legea la care se supun televiziunile.

Mai exact, CNA a reglementat articolul opt al Deciziei CNA nr. 441 din 20.09.2018, elimininând astfel interdicția de a face campanie pentru sau împotriva participării la referendum sau sugerarea alegerii unui vot în timpul exprimării votului și cu 24 de ore înainte, conform Playtech.ro.

Publicația menționată mai amintește că această reglementare încalcă Codul bunelor practici în materie electorală al Comisiei de la Veneția, care sugerează evitarea modificării regulilor electorale cu mai puțin de un an înainte de momentul unui referendum.

ActiveWatch și-a exprimat dezacordul cu privirea deciziei CNA, motivând că aceasta nu respectă principiile democratice și solicită reintroducerea interdicției.

Citiți mai multe pe Playtech.ro.

Arată comentariile (0)

Comentarii

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole asemănătoare

Noutăți

Veste bună pentru fanii Apple! Ce anunț a făcut compania

Fanii Apple au parte de o veste bună din partea companiei americane, care ar urma să prezinte nu mai puțin de trei modele noi de telefon. Compania numărul unu de pe piață în...

Adăugat pe de Alexandra Minea
Noutăți

Postări ale românilor marcate ca spam. Cum răspunde Facebook

Românii s-au confruntat în urmă cu două zile cu o problemă majoră: postările multor utilizatori din țara noastră au fost marcate ca spam. Inițial, s-a crezut că a avut loc o...

Adăugat pe de Alexandra Minea