Meniu

Articole asemănătoare

Înapoi la Ultimele Articole

Care este cea mai căutată definiție de pe Dexonline din 2018


Alexandra Minea
Care este cea mai căutată definiție de pe...

Dexonline este cea mai populară platformă online de dicționar a limbii române și anual realizează un top al celor mai populare definiții.

Pe primul loc, în ton cu scandalul plăcuțelor personalizate din Suedia – pe care Poliția Română le-a și confiscat șoferului Răzvan Ștefănescu -, se află cuvântul ”muie” (155.000 de căutări). Recordul a fost înregistrat în luna august, cu puțin timp înainte de protestele de pe 10. Într-o singură zi, peste 30.000 de oameni au căutat definiția cuvântului.

A doua definiție din top este cea a cuvântului „empatie” (aproximativ 145.000 de căutări), urmată de celebra ”panglică” (140.000). Curiozitatea asupra acestui cuvânt a fost stârnită de fostul ministru al Educației Valentin Popa, care a încurcat ”panglică” cu ”pamblică”. Ulterior, acesta s-ar fi scuzat, afirmând că este un regionalism.

Pe penultimul loc se află „introvertit” cu 95.000 de căutări, iar la final, cu zece mii mai puține căutări, ”pragmatic”.

Cele mai căutate cuvinte ale anului!

Publicată de dexonline pe Luni, 31 decembrie 2018

Arată comentariile (0)

Comentarii

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole asemănătoare

Noutăți

Reacții pe pagina de Facebook a hotelului Athenee Palace Hilton după declarațiile lui Dragnea

Invitat marți seară la un post de televiziune, președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că s-a încercat asasinarea sa. Acesta a precizat că preupușii criminali ar fi fost...

Adăugat pe de Denisa Andreea Radu
Noutăți

Anul 2018 aduce infuzie de bani americani în mass-media din România

Personaj principal: Cozmin Gușă, acționar Realitatea TV. Prietenul personajului principal: un fond de investiții american, cu care cel dintâi s-a întâlnit la Washington pentru a...

Adăugat pe de MediaStandard