Meniu

Articole asemănătoare

Înapoi la Ultimele Articole

Care este cea mai căutată definiție de pe Dexonline din 2018


Alexandra Minea
Care este cea mai căutată definiție de pe...

Dexonline este cea mai populară platformă online de dicționar a limbii române și anual realizează un top al celor mai populare definiții.

Pe primul loc, în ton cu scandalul plăcuțelor personalizate din Suedia – pe care Poliția Română le-a și confiscat șoferului Răzvan Ștefănescu -, se află cuvântul ”muie” (155.000 de căutări). Recordul a fost înregistrat în luna august, cu puțin timp înainte de protestele de pe 10. Într-o singură zi, peste 30.000 de oameni au căutat definiția cuvântului.

A doua definiție din top este cea a cuvântului „empatie” (aproximativ 145.000 de căutări), urmată de celebra ”panglică” (140.000). Curiozitatea asupra acestui cuvânt a fost stârnită de fostul ministru al Educației Valentin Popa, care a încurcat ”panglică” cu ”pamblică”. Ulterior, acesta s-ar fi scuzat, afirmând că este un regionalism.

Pe penultimul loc se află „introvertit” cu 95.000 de căutări, iar la final, cu zece mii mai puține căutări, ”pragmatic”.

Cele mai căutate cuvinte ale anului!

Publicată de dexonline pe Luni, 31 decembrie 2018

Arată comentariile (0)

Comentarii

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole asemănătoare

Noutăți

Sfârșitul știrilor false ar putea fi chiar blockchainul. Cel puțin asta spune Civil

Știrile false sunt la ordinea zilei. De la marile metropole americane și până la cel mai amărât cătun din România, spectrul dezinformărilor plutește deasupra tuturor celor care...

Adăugat pe de Luca Dinulescu
Noutăți

România, văzută ca o companie: 12% din români ar aplica pentru postul de premier

Cum ar arăta România dacă ar fi o companie? Cine ar merita concediat, câți oameni ar fi dispuși să se angajeze în cadrul acestei societăți pe acțiuni și ce ar schimba la ea?...

Adăugat pe de Alexandra Minea