Meniu

Articole asemănătoare

Înapoi la Ultimele Articole

Ceaușescu n-a murit, el trăiește printr-o pagină de Facebook omagială


Alexandra Minea
Ceaușescu n-a murit, el trăiește printr-o...

Nostalgia este sentimentul pe care postările îl inspiră: reprezintă atât un omagiu adus perioadei ’65-’89, cât și celui de-al doilea lider al Partidului Comunist Român. Fotografii cu diverse elemente ale vieții cotidiene dinainte de Revoluție animă pagina. De exemplu, o poză cu ștrandul din Drumul Taberei, preluată de pe pagina ”Turism De Altădată”, a strâns 284 de reacții, 12 comentarii și 70 de distribuiri.

Civilizație și liniște la Ștrandul din Drumul Taberei. Anii 80. Foto: facebook.com/Turism-De-Altadata-1452352131723305

Publicată de Nicolae Ceauşescu pe Marţi, 17 Iulie 2018

În schimb, atunci când vine vorba de elogierea lui Ceaușescu, situația stă puțin diferit. O poza cu una dintre manifestațiile în cinstea secretarului general al PCR este însoțită de un text de dimensiuni mari, preluat de pe ”Vasluiul Comunist”. Autorul pune în lumină bunăstarea anilor ’70, în comparație cu anii ’45-’65 și cea de după anii ’80, și recunoaște că părerile oamenilor față de regim erau împărțite. Mai interesantă este reacția celorlalți utilizatori de Facebook: față de postările în care nu este precizat numele dictatorului, aceasta are evident mai multe like-uri (165) și 14 distribuiri, însă comentariile abundă. Oamenii se contrazic asupra bunăstării vremurilor trăite.

Cu toate astea, o postare iese în evidență. Peste o poză cu cuplul executat în decembrie 1989 se află textul ”A fost odată… un președinte care iubea România!”. Administratorul paginii adaugă: ”Cei de după, au iubit-o?”. Tendința de a critica guvernările post-decembriste este evidentă, precum nostalgia emanată atât de cei în grija căreia se află pagina, cât și de ceilalți utilizatori care urmăresc pagina.

Cei de după, au iubit-o?

Publicată de Nicolae Ceauşescu pe Marţi, 17 Iulie 2018

Încadrată la secțiunea ”blog personal”, pagina are și câteva articole de mari dimensiuni. În cel mai recent, autorul explică motivul pentru care pagina a fost înființată – ”Situația dezastruoasă în care se află România actuală, lipsa de bună credință și viziune a clasei politice postdecembriste, pierderea încet dar sigură a identității naționale, toate bubele noastre au ca origine evenimentele petrecute în preajma Crăciunului din 1989” – urmată apoi de experiențe din viața celui ce-a scris materialul. Remarcăm, la fel ca și în postarea de mai sus, că apare nemulțumirea față de sistemul instaurat după căderea comunismului și față de clasa politică actuală. În plus, postarea, publicată pe 13 iulie, a strâns 855 de reacții, 150 de comentarii și 309 distribuiri.

Vremea judecății Acum 8 ani, pe 13 iulie 2010, am început această pagină de Facebook, în amintirea președintelui…

Publicată de Nicolae Ceauşescu pe Joi, 12 Iulie 2018

Arată comentariile (0)

Comentarii

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole asemănătoare

Analize

De ce promovează Rusia teoria conspirației și acuză Statele Unite de finanțarea protestului din Franța

Începând cu data de 2 decembrie, presa guvernamentală rusă scrie că protestele „vestelor galbene” din Franța sunt asemănătoare cu „revoluțiile culorilor”...

Adăugat pe de Robert Manea
Analize

Valiza de Teleorman, mostra prezentării de succes – de la o notiță de Facebook, la un subiect fierbinte EXCLUSIV

Sâmbătă seara, internetul a luat-o razna. O simplă notiță făcută pe cea mai mare platformă de socializare a publicației Rise Project a reușit să stârnească reacții pe cât de...

Adăugat pe de Alexandra Minea