Meniu

Articole asemănătoare

Înapoi la Ultimele Articole

Cele mai ieșite din comun și absurde reguli ale Facebook


Alexandra Minea
Cele mai ieșite din comun și absurde reguli...

Știm că în ultimul timp, în urma mediatizării derapajelor marilor companii tehnologice, acestea au început să impună reguli stricte privind activitatea utilizatorilor pe rețelele de socializare.

Poate cea mai mediatizată companie este cea a lui Mark Zuckerberg, care încă de la izbucnirea scandalului Cambridge Analytica a tot fost în atenția publicului. Astfel au ieșit la iveală cele mai ieșite din comun și absurde reguli ale Facebook.

Conform uneoi statistici publicate de The Next Web, cel mai des folosit cuvânt din regulament este cuvântul ”sexual” – însă acest lucru nu este surprinzător. Pe listă, ceva mai jos, apar și ”genital” și ”genitalia”, însă pe poziția a cincea, înainte de cele două, se află ”anus” – cu o frecvență de 2%.

  • În topul celor mai ciudate reguli se află cea privind publicarea de imagini cu anusuri – însă acest lucru este permis doar dacă sunt photoshopate pe o figură publică: ”Anus expus și/sau prim-planuri cu fese complet dezgolite, cu excepția cazului în care conținutul a fost adăugat prin editarea digitală a imaginii unei persoane publice”.
  • Desigur, nuditatea nu este permisă, însă publicarea unui conținut explicit dintr-o sală de operație (”precum nașterea, operația de confirmare a sexului și auto-examinarea organelor genitale în scopul prevenirii/evaluării cancerului sau altor boli”) este un lucru total normal pentru Facebook
  • Regulamentul ne mai spune și că este interzis conținutul explicit al contactului sexual, doar dacă nu este pentru o reclamă, în scop educațional sau dacă prezintă indicații privind caracterul fictiv.
  • ”Prezența unor produse conexe activității sexuale” – interdicția asta este atât de vagă, încât se poate referi la absolut orice – precum prezervative, un spațiu deranjat și așa mai departe.

Este de menționat totuși că multe dintre aceste interdicții pot fi ”iertate” dacă sunt în scop educațional, promovațional sau chiar umoristic.

Totuși, pe oricât de amuzante ar fi unele reguli ale companiei lui Mark Zuckerberg, secțiunea ”Standardele comunității” conține și referiri care defavorizează femeile: de exemplu, sunt interzise în mod explicit sfârcurile feminine sau menstruația este integrată în categoria ”fetishuri”.

Puteți citi mai multe despre secțiunea abordată în acest articol AICI.

Arată comentariile (0)

Comentarii

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole asemănătoare

Noutăți

Co-fondator WhatsApp: „Am vândut viața privată a user-ilor pentru un profit mai mare”. Cum îi răspunde un oficial Facebook

Demisiile se țin lanț în cadrul companiei Facebook. În ultimul an, au demisionat de la Facebook, rând pe rând, co-fondatorii aplicațiilor WhatsApp și Instagram. Deși nu au fost...

Adăugat pe de Denisa Andreea Radu
Noutăți

Fake news pe Facebook: 12.000 de români au distribuit poza unui castel din Germania, convinşi că acesta se află de fapt în România

O glumă a unui medic stomatolog din Arad, care a postat pe pagina sa de Facebook poza unui castel din Germania, spunând că „bijuteria” se află în comuna Ususău din judeţul Arad,...

Adăugat pe de Robert Manea