Meniu

Articole asemănătoare

Înapoi la Ultimele Articole

Comisarul european pentru buget include România pe lista țărilor care vor să „slăbească sau chiar să distrugă UE”


Robert Manea
Comisarul european pentru buget include...

Comisarul european pentru buget, germanul Günther Oettinger, a lansat cel mai dur atac al unui oficial european la adresa României. Oettinger a inclus România în grupul de țări care vor ”să slăbească sau chiar să distrugă Uniunea Europeană”, alături de Polonia, Ungaria și Italia.

politico.eu

Criticile fără precedent vin cu câteva luni înainte ca România să preia oficial președinția rotativă a Uniunii Europene, de la 1 ianuarie 2019. Proiectul european este ”în pericol de moarte” din partea unor oponenți din afara, dar și din interiorul UE, a spus Oettinger, un aliat fidel al cancelarului german Angela Merkel.

Acesta a adăugat că Uniunea Europeană se află în fața pericolului războaielor comerciale folosite de lideri autocrați precum Vladimir Putin, Recep Tayyip Erdogan sau „inteligenții chinezi”.

Oettinger a acuzat și propriul guvern că nu arată suficient entuziasm pentru UE, mai ales când vine vorba despre buget.

Arată comentariile (0)

Comentarii

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole asemănătoare

Noutăți

Cambridge Analytica a murit. Trăiască Cambridge Analytica!

Nici nu s-au stins bine ecourile veștii care a făcut înconjurul lumii, anume că vestita firmă responsabilă pentru delapidarea datelor a peste 80 de milioane de utilizatori,...

Adăugat pe de MediaStandard
Noutăți

Liderul PSD Vaslui comentează incoerent violențele din Piața Victoriei

Liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, a comentat incoerent, sâmbătă seara, la Antena 3, violențele din timpul protestului din Piața Victoriei. Buzatu pare să aibă reale dificultăți...

Adăugat pe de Robert Manea