Meniu

Articole asemănătoare

Înapoi la Ultimele Articole

Comisia Europeană bate pasul pe loc privind legea anti-fake news


Alexandra Minea
Comisia Europeană bate pasul pe loc privind...

La începutul acestui an, Comisia Europeană a anunțat că a adunat un grup de experți ce ar urma să analizeze pericolele știrilor false și să stabilească o serie de măsuri de propagare a conținutului fals, menit să dăuneze sau să aducă profit, în mediul online.

În aprilie, reprezentanții anunțau că raportul High Level Expert Group (HLEG) este gata și că urmează ca în iulie 2018 să se dezvolte și implementeze un cod de practică, cu scopul de a asigura transparența conținutului promovat, mai ales atunci când vine vorba de reclamă politică; să asigure claritate cu privire la algoritmii folosiți, să faciliteze utilizatorilor descoperirea altor surse de știri și a unor puncte de vedere diferite, etc.

O altă măsură cu care experiții au venit ar fi crearea unei rețele europene independente care să verifice veridicitatea informaților, dar și educarea societății pentru a învăța utilizatorii de internet să evite sursele care nu par sigure.

Deși Comisia Europeană își propusese ca și codul de practică să fie pus în mișcare din iulie 2018, abia acum câteva zile a fost discutată prima formă a reglementării, în cadrul Forumului privind dezinformarea online, în prezența comisarului Mariya Gabriel.

Legea bate pasul pe loc, în contextul în care acuzații de ”fake news” apar din ce în ce mai des în fața opiniei publice. În trecut, Sputnik.md și Stiripesurse.ro au fost acuzate că ar promova știri cu conținut fals pentru defăimare sau din urma cărora au profitat.

Arată comentariile (0)

Comentarii

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole asemănătoare

Analize

Stalin provoacă patimi chiar și la 65 de ani de la moarte: BĂTAIE între un jurnalist și un istoric din Rusia (VIDEO)

Dictatorul sovietic Iosif Visarionovici Stalin provoacă patimi chiar și la 65 de ani de la moarte. O BĂTAIE a izbucnit între un jurnalist și un istoric din Rusia, așa cum puteți...

Adăugat pe de MediaStandard
Analize

Concluziile raportului Freedom in the World 2018: Democrațiile se află în declin peste tot în lume

De peste un deceniu democraţiile sunt în declin peste tot pe mapamond. Anul 2017 a fost cel mai prost din acest punct de vedere, potrivit raportului Freedom in the World 2018....

Adăugat pe de Sandu Smaranda