Meniu

Articole asemănătoare

Înapoi la Ultimele Articole

Concurența neloială e scumpă: Google, amendă de 5 miliarde de dolari


Alexandra Minea
Concurența neloială e scumpă: Google, amendă...

Google a simțit pe pielea sa ce consecințe poate avea concurența neloială, după ce Uniunea Europeană a amendat compania mamă cu 5 miliarde de dolari.

Suma-record pe care trebuie să o plătească Alphabet, cea care deține Google, vine după ce Autoritatea de Concurență a UE a verificat posibilitatea unui abuz de poziţie dominantă din partea Google prin sistemul său de operare, Android, promovându-și propriile aplicații și servicii mobile, în special motorul său de căutare, conform Ziarulfinanciar.ro.

În plus, autoritățile investighează dacă Google le-a impus producătorilor de telefoane să instaleze aplicațiile sale, fapt ce ar încălca legile concurenţei loiale.

Reacția gigantul IT n-a întârziat să apară. Reprezentanții companiei spun că decizia comisiei nu este cea mai bună, întrucât poate afecta piața, conform Stirileprotv.ro: ”Android a creat mai multe opţiuni, nu mai puţine, pentru toată lumea. Un ecosistem dinamic, inovaţie rapidă şi preţuri mai mici sunt caracteristici fundamentale ale unei concurenţe solide. Vom contesta decizia Comisiei”. 

 

Arată comentariile (0)

Comentarii

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole asemănătoare

Noutăți

Legea împotriva dezinformării a Malaeziei, dezbătută din nou în Guvern

Malaezia, prima țară din lume care a adoptat o lege împotriva știrilor false, foarte controversată din cauza restrângerii libertății de exprimare, revine asupra măsurii...

Adăugat pe de Beatris Ionita
Noutăți

Mîndruță infirmă zvonul momentului: Nu e niciun drum blocat și niciun manifestant oprit să vină în piață

După ce pe social media a apărut o informație potrivit căreia „coloanele de mașini cu manifestanți, aflate în drum spre București, sunt blocate de jandarmi pe A1, A2, DN1,...

Adăugat pe de Robert Manea