Meniu

Articole asemănătoare

Înapoi la Ultimele Articole

Concurența neloială e scumpă: Google, amendă de 5 miliarde de dolari


Alexandra Minea
Concurența neloială e scumpă: Google, amendă...

Google a simțit pe pielea sa ce consecințe poate avea concurența neloială, după ce Uniunea Europeană a amendat compania mamă cu 5 miliarde de dolari.

Suma-record pe care trebuie să o plătească Alphabet, cea care deține Google, vine după ce Autoritatea de Concurență a UE a verificat posibilitatea unui abuz de poziţie dominantă din partea Google prin sistemul său de operare, Android, promovându-și propriile aplicații și servicii mobile, în special motorul său de căutare, conform Ziarulfinanciar.ro.

În plus, autoritățile investighează dacă Google le-a impus producătorilor de telefoane să instaleze aplicațiile sale, fapt ce ar încălca legile concurenţei loiale.

Reacția gigantul IT n-a întârziat să apară. Reprezentanții companiei spun că decizia comisiei nu este cea mai bună, întrucât poate afecta piața, conform Stirileprotv.ro: ”Android a creat mai multe opţiuni, nu mai puţine, pentru toată lumea. Un ecosistem dinamic, inovaţie rapidă şi preţuri mai mici sunt caracteristici fundamentale ale unei concurenţe solide. Vom contesta decizia Comisiei”. 

 

Arată comentariile (0)

Comentarii

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole asemănătoare

Noutăți

Cum ne afectează știrile false? cazul comunei Odobești

Pentru unii conceptul de fake news (știri false) pare mai degrabă unul vag, fără ramificații majore în lumea reală. Până la urmă de ce ar fi interesat cetățeanul din comuna...

Adăugat pe de Robert Manea
Noutăți

Un specialist român a dezvoltat un sistem pentru depistarea ştirilor false

Rada Mihalcea, specialist al Universităţii din Michigan, a dezvoltat un sistem digital care poate deosebi ştirile reale de cele false, de multe ori având o rată de succes mai mare...

Adăugat pe de Denisa Andreea Radu