Meniu

Articole asemănătoare

Înapoi la Ultimele Articole

Cum a încercat firma angajată de Facebook să-l discrediteze pe Soros


Alexandra Minea
Cum a încercat firma angajată de Facebook...

Spre sfârșitul lunii noiembrie, a ieșit la iveală că o firmă de PR a fost angajată în mod special de către Facebook pentru discreditarea filantropului George Soros. Însă publicația BuzzFeed arată că manipularea este mult mai vastă.

Jurnaliștii de peste ocean au pus mâna pe o serie de documente care arată modul în care firma angajată de compania lui Mark Zuckerberg a manipulat narativul în cazul celui care, la începutul anului 2018, a criticat dur Facebook, conform Buzzfeed.

Persoana care ar fi cerut investigarea intențiilor lui Soros privind rețeaua de socializare a fost  directorul executiv al Facebook, Sheryl Sandberg. Acest lucru a iești la iveală la puțin timp după ce şeful departamentului de comunicare şi politici, Ellio Schrage, și-a asumat vina printr-un memorandum.

Documentul prezentat de publicație săptămâna trecută arată că Definers Public Affairs a distribuit reporterilor presupusul scenariu privind legăturile lui George Soros cu grupuri de stânga de advocacy care au criticat în nenumărate rânduri platforma de socializare. Pe lângă aceste informații, firma de PR a introdus și fragmente preluate din informații accesibile publicului, inclusiv extrase de știri și postări pe blog.

„Recent, o serie de grupuri progresive s-au reunit pentru a forma campania „Freedom from Facebook”, care are un buget de anunțuri de șase cifre”, se afirmă în document. „Nu este clar cine oferă fonduri mari pentru campanie sau ce motive are. Cel puțin patru dintre grupurile din coaliție primesc finanțare sau sunt aliniate cu George Soros, care a criticat public Facebook. Nici Freedom From Facebook, nici Institutul Open Markets nu au răspuns la întrebările despre cine finanțează această campanie.”

Arată comentariile (0)

Comentarii

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole asemănătoare

Opinii

Când insuccesul nu mai e o opțiune, Facebook devine ,,pământul făgăduinței”

Începutul mileniului, profund marcat de tehnologizare excesivă, de crize economice mondiale și de depresie, care pare a fi boala secolului în care trăim, evidențiază un pradox: cu...

Adăugat pe de Negrila Cristina
Noutăți

Acuzații EXPLOZIVE: cum a fost obținută scrisoarea lui Giuliani! Despre dezinformare, securiști, infractori și clanuri politice!

Doctor în științe politice, în economie și în sociologie, profesorul Dragoș Paul Aligică descâlcește, în cel mai recent editorial pe care-l semnează – mai multe detalii AICI...

Adăugat pe de Razvan Gheorghe