Meniu

Articole asemănătoare

Înapoi la Ultimele Articole

Declarația despre Holocaust a lui Daea a atras critici dure. Institutul „Elie Wiesel”: Este un derapaj


Alexandra Minea
Declarația despre Holocaust a lui Daea a...

Declarația nefericită a ministrului Agriculturii, Petre Daea, prin care compara incinerarea porcilor infectați cu pesta porcina africană, cu evenimentele de la Auschwitz, locul unde și-au pierdut viața mai mult de 1,1 de milioane de oameni în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, a făcut înconjurul opiniei publice.

Editiadedimineata.ro a luat legătura, în exclusivitate, cu Elisabeth Ungureanu, șef serv. Institutului Național pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel” (INSHREW), pentru a afla cât de potrivită este afirmația ministrului.

Având în vedere comparația făcută de domnul Petre Daea, cum percepeți această reacție? Vi se pare potrivită o asemenea aserțiune în spațiul public?

Considerăm că este un derapaj și totodată o comparație trivială pe care a făcut-o între sacrificarea acestor porci infectați cu un virus și exterminarea evreilor în perioada celui de-al Doilea Război Mondial.

Citiți interviul integral AICI

Arată comentariile (0)

Comentarii

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole asemănătoare

Interviu

Recorder – fenomenul care a zguduit piața de media din România

Într-o societate profund politizată, calitatea presei din România nu a făcut notă discordantă degradându-se considerabil. Din păcate, presa este atinsă constant de interesele...

Adăugat pe de Robert Manea
Interviu

Reacția cetățenilor, mai importantă decât a presei. Mîndruță: Trebuie să iasă din povestea asta cu purtătorul de cuvânt

Anunțul făcut luni de către președintele Klaus Iohannis prin intermediul purtătorului său de cuvânt cu privire la semnarea decretului de revocare a Laurei Codruța Kovesi a făcut...

Adăugat pe de Alexandra Minea