Meniu

Articole asemănătoare

Înapoi la Ultimele Articole

Declarația despre Holocaust a lui Daea a atras critici dure. Institutul „Elie Wiesel”: Este un derapaj


Alexandra Minea
Declarația despre Holocaust a lui Daea a...

Declarația nefericită a ministrului Agriculturii, Petre Daea, prin care compara incinerarea porcilor infectați cu pesta porcina africană, cu evenimentele de la Auschwitz, locul unde și-au pierdut viața mai mult de 1,1 de milioane de oameni în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, a făcut înconjurul opiniei publice.

Editiadedimineata.ro a luat legătura, în exclusivitate, cu Elisabeth Ungureanu, șef serv. Institutului Național pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel” (INSHREW), pentru a afla cât de potrivită este afirmația ministrului.

Având în vedere comparația făcută de domnul Petre Daea, cum percepeți această reacție? Vi se pare potrivită o asemenea aserțiune în spațiul public?

Considerăm că este un derapaj și totodată o comparație trivială pe care a făcut-o între sacrificarea acestor porci infectați cu un virus și exterminarea evreilor în perioada celui de-al Doilea Război Mondial.

Citiți interviul integral AICI

Arată comentariile (0)

Comentarii

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole asemănătoare

Interviu

Norica Nicolai, despre preluarea președinției Consiliului UE: ”Agendele sunt deja stabilite și negociate”

România urmează să treacă într-o nouă etapă în 2019, când va prelua președinția Consiliului Uniunii Europene, eveniment din ce în ce mai discutat pe plan intern și extern. În...

Adăugat pe de Alexandra Minea
Interviu

Presa online, instrument de manipulare?

Încă de la începuturile ei, presa a avut ca scop secundar manipularea. Din antichitate cel mai mare orator roman Cicero şi-a condiţionat lupta împotriva lui Catilina prin...

Adăugat pe de Beatris Ionita