Meniu

Articole asemănătoare

Înapoi la Ultimele Articole

“Topul” jurnaliștilor din România, realizat de Sputnik: cine se află pe listă


Alexandra Minea
“Topul” jurnaliștilor din România, realizat...

Sputnik, etalonul dezinformării finanțate de Kremlin, a realizat un “top” al presei din România în 2018.

Surprinzător – sau nu -, pe listă se află numai ziariști apropiați Partidului Social Democrat, care au evitat să critice coaliția de guvernare și chiar au atacat membrii opoziției, precum și publicații cu o politică editorială asemănătoare.

Conform G4Media, lista realizată de Sputnik include și nume foarte cunoscute, precum Razvan Savaliuc, Mihai Gâdea și Dan Andronic.

  • Presa de investigație: ”Lumea Justiției” și Răzvan Savaliuc: ”LuJu a contribuit decisiv în cazuri celebre – situația de la DNA, casele lui Klaus Iohannis etc, iar Răzvan Savaliuc, cea mai proeminentă figură a publicației, s-a impus prin analizele sale exacte, concrete și documentate”.
  • Presa politică și de eveniment: Victor Ciutacu și Bogdan Chirieac: ”Ciutacu a fost preferat de multe personaje care doreau să facă declarații ”bombă” sau dezvăluiri șocante – riscând, la rândul lor, să fie supuse interogatoriului inteligentului jurnalist (…) Seria de dialoguri Ciutacu – Chireac a fost, în 2018, un adevărat reper pentru cei care au dorit să înțeleagă fenomenul politic – dincolo de aparențele generate înșelător și interesat de oamenii politici”.
  • Concept editorial și management de presă: ”Evenimentul zilei” – ”Capital”: ”Unul dintre cele mai puternice cotidiane din istoria presei române a reușit, în opinia noastră, să fie în topul calității prin selecția și oportunitatea materialelor – aici meritul fiind al experimentatei Simona Ionescu, redactor-șef, și prin forța dezvăluirilor și a informațiilor „în exclusivitate” – unde a strălucit unul dintre cei mai experimentați investigatori de presă, jurnalistul Mirel Curea, redactor-șef adjunct”.
  • Agenții de presă: portalul DC News: ”Agenția creată de foștii jurnaliști de la ”Adevărul” Val Vâlcu, Bogdan Chirieac și Corina Drăgotescu a cunoscut anul acesta o evoluția spectaculoasă, nu numai prin știrile prezentate obiectiv, prompt și inteligent, dar și prin interviurile (video) – majoritatea marca Val Vâlcu”.
  • Puterea presei: Mihai Gâdea și ”Antena 3”: ”Dincolo de opinii pro sau contra ”orientării”postului, trebuie recunoscut că anul 2018 a fost anului lui Mihai Gâdea și al ”Antenei 3” din punct de vedere a tot ceea ce numim puterea presei de a influența celelalte ”puteri” ale statului – precum și societatea, în general”.
Arată comentariile (0)

Comentarii

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole asemănătoare

Analize

Vestidinrusia.ro – Ce MANIPULĂRI mai face propaganda lui Vladimir Putin! EXCLUSIV

MediaStandard.ro vă recomandă să evitați cu maximă încredere portalul www.vestidinrusia.ro, întrucât aveți de-a face cu o platformă destinată propagandei putiniste care abundă în...

Adăugat pe de Razvan Gheorghe
Analize

Tehnici de manipulare folosite de propaganda rusă: cazul „delegației” norvegiene care sprijină anexarea Crimeei

Mai multe publicaţii ruseşti, printre care Sputnik, Ria Novosti, NTV, RusskyMir, Komsomolskaya Pravda, au relatat că pe 30 septembrie 2018, reprezentanţii unei delegaţii a...

Adăugat pe de Robert Manea