Meniu

Articole asemănătoare

Înapoi la Ultimele Articole

Donald Trump desconsideră tragedia 9/11. Cum a reacționat The Independent


Alexandra Minea
Donald Trump desconsideră tragedia 9/11. Cum...

Atentantul de pe 11 septembrie 2001 este unul dintre evenimentele care vor rămâne impregnate în istoria contemporană drept exemplu pentru pericolele terorismului și ale războiului.

În timp ce și la șaptesprezece ani de la tragedie o națiune întreagă își plânge morții, actualul președinte al Statelor Unite ale Americii a ales să își înceapă ziua cu o postare pe contul de Twitter despre… Hillary Clinton și Rusia.

Aproape imediat, liderul de la Casa Albă a atras critici intense pentru alegerea de a ignora memoria a 2,996 de persoane și familiile acestora, concetrându-și în schimb atenția asupra fostei sale contracandidate. Publicația The Independent l-a taxat dur pe Trump, acuzându-l că spălarea propriei imagini – prin pătarea FBI și a lui Hillary Clinton – este mai importantă decât comemorarea vieților pierdute în timpul atentatului.

Postul inițial (un citat din postul de televiziune preferat al președintelui american, Fox News), a fost urmat la nici cinci minute de un altul. Trump a repostat un tweet de-al consilierului său, Dan Scavino Jr., în care liderul SUA poate fi văzut cum semnează un act denumit ”Patriot Day 2018”, pentru a onora amintirea celor trecuți în neființă. Hashtagurile folosite sunt ”11September” și ”NeverForget”.

Între acest tweet și cel mai recent despre 9/11 (la diferență de două ore), Donald Trump lansează un atac la adresa FBI și DoJ, care ”nu ar face nimic” cu privire la ”strategia de scurgere a informațiilor în presă”. Nu putea să lipsească nici avocatul său, Rudy Giuliani – cel care a făcut vâlvă în România cu scrisoarea sa și acțiunea de lobby plătit -, pe care îl laudă pentru munca depusă în timpul atacului, când ocupa funcția de primar al orașului New York.

The Independent amintește că nu este prima oară când actualul președinte american se folosește de acest eveniment pentru a-și ataca concurența. În 2013, cu trei ani înainte să devină președinte, Trump a scris pe Twitter: ”Aș vrea să le urez toate cele bune tuturor, chiar și haterilor și fraierilor, în această zi specială, 11 Septembrie”. 

Ca și în cazul altor postări publice, Donald Trump pare că ori nu ia în considerare faptul că a fost votat de un popor, care în urmă cu 17 ani a trecut prin momente grele, ori duce lipsă de niște consilieri capabili. Abordarea președintelui de peste ocean față de tragedie dă senzația că acestuia nu-i pasă deloc de victimele din New York.

Arată comentariile (0)

Comentarii

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole asemănătoare

Analize

Propaganda rusă trece la următorul nivel: „ocupația” ca temă centrală a unei noi campanii de dezinformare

„Nimeni n-a cerut ocupația voastră”, spune o pancardă de protest în imaginea de mai jos. Dacă te uiți rapid la ea, e greu de ghicit unde și când a fost făcută. Așa că a fost un...

Adăugat pe de Robert Manea
Noutăți

Conducerea unui partid populist din Italia a jignit jurnaliștii

Jurnaliștii italieni au fost jigniți de către cei mai importanți membri ai unui partid populist, care se întâmplă și să se afle într-o alianță de guvernare. După ce primarul...

Adăugat pe de Alexandra Minea