Meniu

Articole asemănătoare

Înapoi la Ultimele Articole

Editiadedimineata.ro: Cât de aproape este Amazon de a intra în România? Directorul executiv ARMO răspunde


Alexandra Minea
Editiadedimineata.ro: Cât de aproape este...

Editiadedimineata.ro a stat de vorbă miercuri cu directorul executiv al Asociației Române a Magazinelor Online (ARMO), Florinel Chiș, prilej cu care s-a atins și subiectul Amazon.

În urmă cu ceva timp, se specula că gigantul american s-ar pregăti pentru intrarea în țara noastră, iar președintele ARMO a răspuns la cea mai importantă întrebare în acest caz: ce șanse are Amazon să se alinieze cu cerințele românilor?

”Compania Amazon este prezentă în România, dacă nu mă înșel, din 2008 sau 2009, având un birou la Iași. Au o serie de resurse care se ocupă de dezvoltarea software, atât pentru platformă, cât și pentru partea de cloud și de asemenea, o parte care se ocupă de gestionarea catalogului de produse pentru magazinele Amazon din alte țări. Din această perspectivă, au mai deschis un birou la București, unde aveau ca obiectiv să angajeze aproximativ 1000 de oameni, deci, compania Amazon este prezentă în România de ceva vreme. În ceea ce privește a avea un market place pentru România, țara noastră are un lucru specific și anume plata ramburs. 75% din coletele livrate din online sunt achitate ramburs, iar modelul Amazon este orientat spre plata cu cardul. Din această perspectivă, pentru ei ar fi un challenge mare pentru a se adapta la specificul pieței locale și ar fi o acțiune ineficientă. Așa că, în viitorul apropiat, nu considerăm că vom vedea activitatea Amazon în România.”

Puteți urmări înregistrarea integrală pe Editiadedimineata.ro.

Arată comentariile (0)

Comentarii

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole asemănătoare

Interviu

Scrisoarea lui Giuliani, sub lupa lui Cristian Pîrvulescu: Vorbim de o campanie de lobby EXCLUSIV

Scrisoarea trimisă luni dimineață de către avocatul lui Donald Trump, Rudolph Giuliani, către oficiali români, a făcut valuri în presa românească. În acest...

Adăugat pe de Denisa Andreea Radu
Interviu

Declarațiile unui fost ministru al Culturii în cazul Roșia Montană: Motivul rămâne pentru mine un mister

Un fost ministru al Culturii din Guvernul tehnocrat condus de Dacian Cioloș a răspuns la câteva întrebări esențiale despre proiectul de integrare în patrimoniul UNESCO a Roșiei...

Adăugat pe de Alexandra Minea