Un director al Huawei, arestat în Polonia pentru spionaj


Alexandra Minea
Un director al Huawei, arestat în Polonia...

După ce Meng Wanzhou fiica fondatorului Huawei, Ren Zhengfei, a fost arestată în Canada (pentru încălcarea sancțiunilor impuse de americani Iranului), necazurile continuă pentru companie.

De această dată, în baza suspiciunilor de spionaj, un director de vânzări al Huawei din Polonia a fost arestat de către agenția de contraspionaj a statului. Minim trei luni vor petrece în spatele gratiilor atât directorul, cât și un fost agent de securitate, originar din Polonia, conform Playtech.ro.

Agenția de Securitate Internă din Polonia a desfășurat percheziții la sediile Huawei și Orange, în contextul în care agentul ar fi lucrat recent la această companie. Mai multe documente au fost confiscate.

Tensiunile au crescut în momentul în care SUA a pus sub semnul întrebării obiectivele companiei din China. Ulterior, mai multe state au luat și ele măsuri, interzicând Huawei să participe, de exemplu, la construirea rețelei 5G.

Arată comentariile (0)

Comentarii

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole asemănătoare

Noutăți

Ministerul pentru Mediul de Afaceri le ușurează treaba antreprenorilor: platforma Business Romania, lansată

Cu o nevoie tot mai mare a companiilor de diferite dimensiuni de a se promova, Ministerul pentru Mediul de Afaceri a venit cu o soluție pentru antreprenori. De acum, patronii de...

Adăugat pe de Alexandra Minea
Noutăți

GDPR a dat peste cap Facebook. Amazon își menține poziția fruntașă

Cea mai recentă analiză marca Tradeville arată unul dintre efectele implementării GDPR, care afectează câștigurile giganților tehnologici, ca Facebook. Compania condusă de Mark...

Adăugat pe de Alexandra Minea