Politicienii români și site-urile nesigure


Alexandra Minea
Politicienii români și site-urile nesigure

Comparitech a descoperit, în urma analizării a site-urilor personale a aproximativ 7.500 de politicieni din 37 de state, că mai mult de jumătate dintre acestea – la nivel mondial – nu sunt sigure.

Printre aceste țări se numără și România, unde doar o cincime din politicieni au pagini web personale, conform Playtech.

Studiul a vizat 91 de site-uri românești, din care s-a observat că doar 30 puteau fi considerate de încredere, atunci când ne referim la siguranța datelor cerute de către pagini pentru crearea unui cont, abonarea la newsletter sau lăsarea de mesaje.

Mai exact, 69% dintre site-urile politicienilor români incluse în raportul Comparitech nu aveau protocoale HTTPS (care criptează datele) și certificate SSL valide (care atestă autenticitatea).

Lipsa protocolului HTTPS este întâlnită cel mai des la site-urile membrilor PSD și ALDE: 75%, respectiv 80%.

Arată comentariile (0)

Comentarii

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole asemănătoare

Noutăți

Facebook, pregătiri pentru alegerile din SUA: a mai închis alte zeci de conturi

Cu ceva timp în urmă, Facebook a anunțat că va lua măsuri dure pentru a reduce numărul de manipulări din preajma alegerilor pentru Congres. După ce a șters 559 de pagini și 251 de...

Adăugat pe de Alexandra Minea
Noutăți

Detalii noi despre un jurnalist american captiv în Siria

Administrația Trump a oferit saptamana aceasta detalii noi despre soarta unui jurnalist american captiv în Siria. În urmă cu șase ani, un ziarist independent – pe numele său...

Adăugat pe de Alexandra Minea