ANAF vrea să impoziteze nunțile, presa reacționează EXCLUSIV


Alexandra Minea
ANAF vrea să impoziteze nunțile, presa...

Pe tot parcursul zilei de joi s-a vorbit despre cum Guvernul are de gând să impoziteze una dintre cele mai fericite zile din viețile multor români. În timp ce utilizatorii internetului își dădeau cu părerea privind această măsură, și publicațiile online au adoptat o poziție.

Au existat și site-uri care au tratat subiectul cu o notă de umor, combinată cu o doză de critică la adresa măsurii. De exemplu, Ziarul Unirea vorbește despre ”operațiunea nunta”, în timp ce Cotidianul titrează: ”Tinerii însurăței, obligați să toarne la Fisc în luna de miere!”. Opinia Timisoarei scrie: ”Fiscul ia darul de la nunta. Amenzi de pana la 5.000 de lei pentru tinerii casatoriti”. 

Câștigătoarea acestei secțiuni este însă publicația Alba24. De departe, aceasta a avut cel mai umoristic titlu: ”Ghici cine vine la nuntă, chiar dacă nu l-ai invitat? ANAF le cere mirilor contractele pentru muzică, fotografie și sală”

Au existat și publicații care și-au arătat revolta, precum Stirile ProTV (”Fiscul ia în vizor nunțile: formularele trimise tinerilor căsătoriți. Amenzi de 2.000-5.000 de lei”) sau EVZ cu titlul ”ANAF LOVEŞTE DUR! Românii vor fi atinşi unde-i doare cel mai mult. Breaking news social”

Pe tema asta a vorbit și Gelu Diaconu, fostul șef ANAF, pentru Adevarul.ro. Acesta a spus că această acțiune este una greșită, și că Fiscul ”ar trebui să-l întrebe pe Dragnea cu cât l-a plătit pe Florin Salam, când a cântat la nunta fiului său”.

Desigur, această măsură nu s-ar referi la cadourile pe care mirii le primesc din partea celor dragi, ci aceștia trebuie să declare ce relații economice au avut, în contextul căsătoriei civile și religioase, cu PFA, firme și altele, care le-au furnizat servicii de fotografie, muzică pentru petrecere și spațiul (restaurantul). Amintim faptul că Profit.ro a făcut publică această informație, și că posibilele amenzi ar fi între 2.000 și 5.000 de lei.

Arată comentariile (0)

Comentarii

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole asemănătoare

Analize

SCANDALOS: Sputnik.md insistă că GAZELE NU au nici cea mai mică legătură cu DECESUL protestatarului! EXCLUSIV

După confirmarea dramaticei știri referitoare la moartea unui bărbat (68 ani) spitalizat după ce a fost gazat și rănit pe 10 august, în urma reprimării extrem de violente a...

Adăugat pe de Razvan Gheorghe
Analize

Aventura în online: despre marketing, societate și influenceri

Intri pe Instagram și te lovești pe feed de un brunch perfect – adică un mic dejun luat între micul dejun și prânz. Pe YouTube, ți se recomandă să asculți vlogul cuiva. În...

Adăugat pe de Alexandra Minea