Facebook ia atitudine împotriva fenomenului fake news și în Rep. Moldova


Alexandra Minea
Facebook ia atitudine împotriva fenomenului...

În contextul în care Facebook a făcut o serie de acțiuni pentru stoparea fenomenului fake news – asta după ce a fost acuzată că “închide ochii” la anumite comportamente virtuale dăunătoare -, compania a luat  atitudine și în Republica Moldova.

Astfel, echipa Facebook a eliminat 168 de conturi false, 28 de pagini și opt conturi de Instagram (platformă cumpărată de Mark Zuckerberg) care ar fi publicat conținut cu caracter înșelător, notează Digi24.

Scopul acestora ar fi fost manipularea cetățenilor moldoveni privind alegerile parlamentare care au loc la sfârșitul acestei luni, în ziua de 24.

Presa de peste prut notează că în spatele rețelei de dezinformare s-ar fi aflat chiar angajați ai Guvernului moldovean. Funcționarii ar fi încercat să își ascundă identitatea, fără prea mare succes însă.

Arată comentariile (0)

Comentarii

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole asemănătoare

Noutăți

Înalt oficial de la Casa Albă, dezvăluiri sub anonimat: „Fac parte din rezistenţa din interiorul administraţiei Trump”

Cotidianul The New York Times a publicat miercuri un articol de opinie intitulat „Fac parte din rezistenţa din interiorul administraţiei Trump” scris de „un...

Adăugat pe de Robert Manea
Noutăți

China își avertizează cetățenii să se comporte potrivit sau ”vor fi pedepsiți”

Spre sfârșitul lunii septembrie, sistemul de ”credit social” al Chinei a fost dezvăluit. E clar faptul că acesta a fost mai repede criticat de către restul lumii, decât...

Adăugat pe de Alexandra Minea