Fake news marca PSD: Fotografie falsă cu inițiatorul protestului #șîeu, lângă Klaus Iohannis


Robert Manea
Fake news marca PSD: Fotografie falsă cu...

Partidul Social Democrat continuă epopee fake news-urilor. După ce Facebook a eliminat patru pagini, 26 de conturi și un grup public care distribuiau conținut părtinitor și știri false, acestea fiind conectate la Partidul Social Democrat, a venit rândul unei deputate din partidul de guvernământ să producă un fake news de toată frumusețea.

Aida Căruceru, deputat PSD, a postat pe contul său de Facebook un colaj foto care sugerează că antreprenorul Ștefan Mandachi, inițiatorul protestului #șîeu, pentru autostrăzi, s-ar fi întâlnit cu președintele Klaus Iohannis într-o drumeție pe munte.

Colajul foto, semnalat în premieră de Realitatea.net, arată o fotografie a lui Iohannis înconjurat de mai mulți tineri pe munte, însoțită de fotografia lui Mandachi și sugestia că acesta e unul dintre cei aflați lângă președinte.

Facebook

Fotografiia arată cât se poate de clar că Mandachi nu este una și aceeași persoană cu tânărul cu barbă aflat lângă Iohannis. „Pe cel din poză îl cunosc. Este instructor de fitness în Piteşti“, a comentat un internaut. Nu este primul atac din PSD la adresa lui Mandachi. Chiar în ziua protestului, Liviu Dragnea l-a numit pe acesta: „șmecher” și „circar”.

Ulterior, deputatul Aida Căruceru a șters postarea de pe pagina sa de Facebook, dar nu înainte ca falsul să fie preluat pe mai multe conturi de Facebook care postează în mod normal mesaje pro-PSD.

Arată comentariile (0)

Comentarii

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole asemănătoare

Analize

Bilanțul dezinformării în presa românească. O publicație celebră a luat fața Sputnik

Îngrijorările privind evoluția presei românești sunt de înțeles: nu numai că jurnalismul de la noi este amenințat de creșterea presiunilor exercitate de mediul politic, după cum...

Adăugat pe de Alexandra Minea
Interviu

Experții Bitdefender explică cum să ne ferim de propaganda de pe Facebook

În contextul în care campaniile de dezinformare finanțate de Kremlin ies la iveală – chiar Facebook eliminând sute de conturi care ar fi avut legătură cu Rusia -, experții...

Adăugat pe de Alexandra Minea