Cazul Khashoggi: Arabia Saudită susține că ucigașii jurnalistului au ajuns în fața legii


Alexandra Minea
Cazul Khashoggi: Arabia Saudită susține că...

La cinci luni de la asasinarea columnistului Jamal Khashoggi în interiorul consulatului saudit din Istanbul, Arabia Saudită susține că asasinii ar fi fost aduși în fața justiției.

Cu toate astea, comunitatea internațională a ridicat mai multe semne de întrebare asupra credibilității Arabiei Saudite în această anchetă, în contextul în care există câteva dovezi că asasinatul ar fi fost unul politic. Implicat ar putea fi chiar prințul moștenitor Mohammed bin Salman – care ar fi spus că dacă Khashoggi nu se întoarce pe teritoriu saudit (de bunăvoie sau cu forța), se va duce după el ”cu un glonț”.

Declarațiile autorităților saudite privind judecarea ucigașilor au stârnit suspiciuni întrucât Arabia Saudită nu dorește să comunice identitățile făptașilor sau măcare ce pedepse au primit, însă insistă că aceștia nu au fost supuși torturilor, confrom Dailymail.co.uk.

Asasinii, conform spuselor Bandar bin Mohammed Al-Aiban, șeful comisiei Regatului pentru drepturile omului, au participat până în prezent la trei înfățisări, însoțiți de avocați.

„Prin urmare, ceea ce este transmis de anumite mijloace de informare în masă cu privire la necesitatea internaționalizării unora dintre aceste chestiuni este ceva ce nu acceptăm, pentru că astfel de cereri reprezintă o ingerință în treburile noastre interne și în sistemul nostru juridic intern”, a declarat Al-Aiban.

Totodată, Arabia Saudită a descriis omorul ca fiind o „crimă ciudată” și „un accident nefericit”.

Arată comentariile (0)

Comentarii

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole asemănătoare

Noutăți

Raport RSF: Numărul de jurnaliști uciși, în creștere

Cel mai recent raport al organizației Reporteri fără Frontiere întărește o idee discutată în ultimele luni: că jurnalismul devine o meserie din ce în ce mai periculoasă, spre...

Adăugat pe de Alexandra Minea
Noutăți

Viralul zilei: După Neversea și plăcuțele personalizate, PSD n-a scăpat nici la Untold

Momentul de la Neversea, când unul dintre artiștii de pe scenă a început să strige un mesaj împotriva PSD, s-a repetat joi noapte. Surpriză! Partidul aflat la guvernare n-a scăpat...

Adăugat pe de Alexandra Minea