Jurnalist chemat la poliție pentru ”tulburarea liniștii publice cu ocazia publicării unor articole”, la ordinul primarului din Târgu Mureș


Alexandra Minea
Jurnalist chemat la poliție pentru...

Un jurnalist din Târgu Mureș l-a deranjat atât de tare pe primar, încât acesta a pus să fie chemat la secția de poliție dintr-un motiv ireal: ”tulburarea liniștii publice cu ocazia publicării unor articole”. 

Msnews.ro, așa cum este caracterizat chiar de către proprietar, este „un ziar care scrie despre viața din județul Mureș, cu bune și rele”. Pe de altă parte, se pare că această redacție i-a supărat pe oficialii Primăriei, încât aceștia s-au plâns chiar și pe Facebook, conform Libertatea.

Mesajul de pe pagina oficială a instituției afirma: ”În urma analizării mai multor materiale publicate de jurnalistul msnews.ro”, s-a ajuns la concluzia că ”vorbim de atacuri constante la adresa primarului sau a altor angajați din instituție, atacuri care lezează onoarea și demnitatea acestora”. 

Conform publicației citate anterior, jurnalist Cătălin Vischi a fost citat la secția de poliție ”pentru lămurirea aspectelor sesizate de către Primărie Muncipiului Tg Mureș privind încălcarea unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice cu ocazia publicării unor articole pe siteul msnews.ro”, după cum se arată în citație.

Sursa: Libertatea.ro

Patronul ziarului online Msnews.ro trebuia să se prezinte pe 13 februarie, însă acesta n-a participat. ”Azi nu am fost, l-am sunat pe polițist, i-am spus că știu că e un abuz, că e un sistem militarizat și execută ordine, dar că voi veni, însoțit de un avocat”, a declarat jurnalistul pentru Libertatea.

Arată comentariile (0)

Comentarii

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole asemănătoare

Noutăți

Primul sistem de alertă împotriva fake news, propus de Comisia Europeană

Programul privind combaterea fenomenului știrilor false a fost prezentat în decursul zilei de miercuri de către Comisia Europeană. Printre propunerile făcute se numără și un...

Adăugat pe de Alexandra Minea
Noutăți

O jurnalistă din Turcia, condamnată la șase ani de închisoare pentru investigația Paradise Papers

Celebra investigație Paradise Papers i-a adus unei jurnaliste din Turcia șase ani de închisoare. O instanță de judecată din Istanbul a găsit-o vinovată pe Pelin Ünker de...

Adăugat pe de Alexandra Minea