Erdogan dorește arestarea unui jurnalist turc aflat pe teritoriul României


Alexandra Minea
Erdogan dorește arestarea unui jurnalist...

Ziua de miercuri a început într-un mod nefericit pentru jurnalistul turc Kamil Demirkaya: autoritățile române l-au ridicat încă din zori pentru a începe procedura de extrădare.

Angajatul publicaţiei Zaman România va fi extrădat în Turcia, după ce președintele Recep Tayyip Erdogan a emis un ordin. Anunțul a fost făcut chiar de către site-ul pentru care scria, conform Digi24.ro.

Demirkaya relata, din țara noastră, abuzurile făcute de regimul de la Ankara. Motivul extrădării îl reprezintă acuzațiile aduse de Turcia, cum că acesta ar face parte din mișcarea Gulen.

Jurnalistul se afla de doi ani în România și deține un permis de ședere temporară. În urmă cu o lună, acesta a depus actele pentru prelungirea permisului.

„Ziarul Zaman România este alături de familia ziaristului şi cere autorităţilor române să ia în considerare faptul că Ankara a început din vara lui 2016 o vânătoare a ziariştilor şi a tuturor celor care se opun regimului totalitar al lui Erdogan. Kamil Demirkaya şi-a făcut doar datoria de ziarist, scriind despre abuzurile puterii de la Ankara”, se arată pe site-ul publicaţiei amintite.

În urmă cu puțin timp, Curtea de Apel Bucuresti a amânat pentru data de 14 decembrie luarea unei decizii.

Amintim faptul că Turcia a obținut în anul 2017 un scor de 76 (din 100) privind libertatea presei, conform raportului realizat de Freedom House. În anul 2018, Reporteri fără Frontiere a clasat Turcia pe locul 157 din 180, pe același criteriu. 

Arată comentariile (0)

Comentarii

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole asemănătoare

Noutăți

Adio notificare „secure” pentru protocolul https. Vezi de când și cum va marca Google site-urile nesigure

Mai țineți minte petrecerile de pe vremuri la care mergeai pe bază de recomandare? Adică dacă cineva îți spunea înainte că locul cu pricina e ok, decideai să mergi și eventual să...

Adăugat pe de MediaStandard
Noutăți

Sfârșitul știrilor false ar putea fi chiar blockchainul. Cel puțin asta spune Civil

Știrile false sunt la ordinea zilei. De la marile metropole americane și până la cel mai amărât cătun din România, spectrul dezinformărilor plutește deasupra tuturor celor care...

Adăugat pe de Luca Dinulescu