Dilema PSD-ului: a fi sau a nu fi fake news?

Satira unui site n-a picat prea bine unor social-democrați


Alexandra Minea
Dilema PSD-ului: a fi sau a nu fi fake news?

Un site de satiră publică o poză (evident) editată, cu Liviu Dragnea în haine masonice. Partidul Social Democrat se montează imediat și denunță așa-zisul fake news pe Facebook – deși nu este unul.

Tonul este dat de fostul ministru al Muncii, Lia Olguța Vasilescu. Aceasta descrie rețeta a ceea ce numește o știre falsă – constând în manipularea unei imagini și scrierea unui ”text plângăcios”, în care liderul PSD este acuzat că-și înșeală electoratul. La finalul postării, ex-ministrul întreabă ironic ”unde este nenea ăla de la Facebook care se lauda cum închide el din fașa orice site care fabrică știri”, făcând referire la Nathaniel Gleicher, șeful pentru securitatea cibernetică a companiei americane. Amintim faptul că la începutul acestei luni, Facebook a eliminat patru pagini, 26 de conturi și un grup public care distribuiau conținut părtinitor și știri false.

Cum se fabrica un Fake News? Se ia o fotografie cu Liviu Dragnea, se aplica pe corpul unui mason dintr-o țara oarecare,…

Publicată de Lia Olguta Vasilescu pe Luni, 18 martie 2019

Imediat a urmat-o și ex-ministrul Educației, Valentin Pop. Ceva mai reținut, acesta a dat copy paste la doar jumătate din mesajul colegei sale, Lia Olguța Vasilescu.

Cum se fabrica un Fake News? Se ia o fotografie cu Liviu Dragnea, se aplica pe corpul unui mason dintr-o țara oarecare, alta decât România, chipul lui Liviu Dragnea și se scrie un text plangacios!

Publicată de Liviu Marian Pop pe Luni, 18 martie 2019

Materialul publicat de către Comedymall vine după ce surse din interiorul PSD au dezvăluit pentru G4Media.ro că Liviu Dragnea ar fi fost membru al lojei masonice Nostradamus din Alexandria.

Comedymall este cunoscut pentru glumele în centrul cărora se află politicienii Puterii. Mai mult, acesta se auto-descrie ca fiind ”un website care tratează actualitatea în cheie satirică”Mediastandard.ro atrage atenția asupra faptului că termenul de fake news trebuie folosit responsabil, pentru informarea publicului, și nicidecum pentru dezinformarea acestuia – mai ales când este vorba despre o glumă.

Arată comentariile (0)

Comentarii

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole asemănătoare

Analize

O analiză a reacțiilor online la decizia CNCD în privința lui Klaus Iohannis ne arată cât de polarizată e România

„Utilizarea termenului <<penali>> de către preşedintele României, Klaus Iohannis, reprezintă discriminare şi încalcă dreptul la demnitate a persoanelor care se...

Adăugat pe de Luca Dinulescu
Noutăți

Sondaj: Doar 21% din români mai au încredere în Cabinetul Vioricăi Dăncilă

Un sondaj publicat recent analizează viziunea românilor cu privire la realizările celui de-al treilea Guvern PSD de la preluarea majorității parlamentare în 2016, dar și...

Adăugat pe de Alexandra Minea