A apărut un nou scam pe Facebook: peste două mii de persoane au căzut victime


Alexandra Minea
A apărut un nou scam pe Facebook: peste două...

Facebook a fost, în multe dintre cazuri, ”raiul” înșelătoriilor – un exemplu evident este și cel mai recent scam de pe platforma de utilizare, care a făcut mii de victime.

Conform Playtech, țeapa este găzduită pe platfoma de cloud a Amazon (s3.amazonaws.com) și se găseste sub forma unui titlu. Utilizatorul este redirecționat, în cazul în care accesează articolul cu titlul în franceză ”A quoi ressemble la vie avant et apres vos 30 ans” (”Cum arată viața ta înainte și după 30 de ani”), către o fereastră tip pop-up în limba franceză.

Dacă acesta confirmă că are vârsta necesară pentru a continua, site-ul va fi distribuit pe pagina personală de Facebook. Peste două mii de persoane au căzut deja pradă acestui scam.

Blocarea scamului de tip clickjacking este dificilă, întrucât fiecare nou share generează un link diferit. Este recomandat ca fiecare utilizator să dea report atunci când dă peste astfel de situații.

Arată comentariile (0)

Comentarii

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole asemănătoare

Noutăți

Facebook-ul: armă în conflictul dintre Baconschi și Alexe

Conflictul dintre Theodor Baconschi și Dan Alexe își are rădăcinile încă din 2005, când într-un interviu cu Norman Manea, Dan Alexe îl critică pe Mircea Eliade, fiind centrat pe...

Adăugat pe de Denisa Andreea Radu
Noutăți

China își avertizează cetățenii să se comporte potrivit sau ”vor fi pedepsiți”

Spre sfârșitul lunii septembrie, sistemul de ”credit social” al Chinei a fost dezvăluit. E clar faptul că acesta a fost mai repede criticat de către restul lumii, decât...

Adăugat pe de Alexandra Minea