Un celebru post TV din Occident, acuzat de terorism de către Rusia


Alexandra Minea
Un celebru post TV din Occident, acuzat de...

Un celebru post de televiziune din Occident este acuzat de către statul condus de Vladimir Putin că ar fi propagat idei teroriste.

Anunțul a fost făcut în descursul zilei de joi de către organul de reglementare a comunicaţiilor din Rusia. BBC – căci despre el este vorba – ar fi promovat ”principiile ideologice” ale Abu Bakr al-Baghdadi, liderul ISIS, conform Digi24.ro.

”Au loc verificări pentru a aflat dacă site-urile BBC (…) respectă legea din Rusia. Până acum au fost descoperite materiale care transmit principiile ideologice ale unei grupări teroriste (citate ale teroristului al-Baghdadi) (…) Este în desfăşurare o investigaţie pentru a afla dacă aceste materiale respectă legislaţia din Rusia”, au transmis oficialii ruși.

Tensiunile dintre cele două state au început în 2017, când un fost dublu-agent și fiica acestuia, Sergei și Yulia Skripal, au fost otrăviți în oraşul englez Salisbury. Marea Britanie a dat vina pe serviciile de spionaj rusești, lucru pe care Moscova l-a negat vehement.

Acuzațiile vin și pe fondul investigației lansate de BBC în decursul lunii trecute, cu privire la activitatea postului RT, finanțat de Kremlin.

Arată comentariile (0)

Comentarii

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole asemănătoare

Noutăți

UE a decis: pozele nu mai pot fi preluate fără acordul autorului

Preluarea fotografiilor pe internet va fi din ce în ce mai dificilă, după ce uniunea Europeană a făcut o serie de reglementări în acest sens. Curtea Europeană de Justiție a...

Adăugat pe de Alexandra Minea
Noutăți

Jurnalistul Attila Biro, reținut de poliția bulgară în timpul unei investigații

Jurnalistul Attila Biro a fost reţinut de poliţia din bulgară joi seară, alături de un alt jurnalist bulgar, lângă localitatea Pernik, unde subiecţii unei investigaţii încercau să...

Adăugat pe de Robert Manea