Uganda a introdus ”taxa pe social media” – și nu are tocmai efectul scontat


Alexandra Minea
Uganda a introdus ”taxa pe social media”...

Conducerea Ugandei a introdus în prezent prima ”taxă pe social media” din lume. Astfel, utilizatorilor le este restricționat accesul dacă nu plătesc.

Pentru a putea reutiliza cele aproximativ 60 de platforme online blocate de către stat, ugandezii sunt nevoiți să plătească pe zi 200 de șilingi (4p, în jur de douăzeci de bani românești) pe zi, conform The Guardian.

Motivul oficial pentru care această măsură extremă a fost adoptată, spune Ministerul de Finanțe, ar fi fost creșterea veniturilor pentru serviciile publice. Cu toate astea, președintele Ugandei i-a scris ministrului amintit anterior că ar fi o măsură ce se impune pentru diminua consecințele ”bârfelor” online.

Nu este prima oară când șeful de stat propune o astfel de măsură extremă. În 2016, acesta a ordonat ca, pe perioada alegerilor, toate site-urile de social media să fie închise. Scopul ar fi fost oprirea răspândirea informațiilor înșelătoare.

Peste 2,5 milioane de persoane au renunțat la abonamentele lor în cele trei luni de la introducerea taxei, lucru care a generat temeri asupra impactului asupra economiei.

Arată comentariile (0)

Comentarii

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole asemănătoare

Noutăți

Ce scrie presa internațională despre protestul diasporei din 10 august

Presa internaţională scrie despre protestul românilor din diaspora, care va avea loc vineri, în Piaţa Victoriei din Bucureşti. „Românii din diaspora se întorc acasă înainte...

Adăugat pe de Robert Manea
Noutăți

WhatsApp își schimbă strategia de business. Anunțul de ultimă oră făcut de gigantul american

În urma declinilui financiar suferit în ultima vreme din cauza investițiilor tot mai mari pentru a proteja datele utilizatorilor, Facebook a anunțat că seviciul WhatsApp va începe...

Adăugat pe de Denisa Andreea Radu