SRI: Atacuri cibernetice de mare amploare asupra României, în 2018


Alexandra Minea
SRI: Atacuri cibernetice de mare amploare...

Serviciul Român de Informații a făcut public la începutul acestui luni că România a fost ținta unor atacuri cibernetice de mare amploare, în 2018.

Deși campaniile de asemenea anvergură au început să fie din ce în ce mai persistente în anul 2016, în anul 2018 acestea au crescut – specialiștii în securitate afirmă că nu numai din punctul de vedere al numărului acestora, ci și al complexității, conform Digi24.ro.

Reprezentanții SRI susțin că, atunci când vine vorba de țara noastră, au fost infectate mii de servere ale mai multor instutiții publice din România în decursul anului 2018. Totuși, nici companiile puternice nu au scăpat de către hackeri.

Scopul acestor atacuri, spun specialiștii, nu ar fi să distrugă infrastructura statului vizat, ci urmăresc extragerea de informaţii din instituţii publice. Costurile unor astfel de campanii se ridică la sute de mii de euro, investiții făcute de de cei care sunt interesați să fure aceste date esențiale.

”Vorbim de operațiuni foarte complexe – malware și viruși sofisticați care nu erau detectați la acel moment de nimeni și de către nici un antivirus. Au fost de tipul Advanced Persistent Threat și aveau ca scop colectarea de informații, acțiuni de spionaj cibernetic. Au fost mai mult de trei astfel de valuri care au fost detectate”, au declarat reprezentanții SRI.

Totodată, Serviciul Român de Informații a anunțat că s-a folosit cu succes ”inteligența artificială pentru a căuta diverse anomalii într-o rețea”.

Arată comentariile (0)

Comentarii

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole asemănătoare

Noutăți

Televiziunea germană de stat, reportaj despre ”Liviu Dragnea și corupția”

Televiziunea germană de stat, ARD, a realizat și difuzat un amplu reportaj despre Liviu Dragnea, plecând de la protestul terminat cu violențele jandarmilor din 10 august....

Adăugat pe de Robert Manea
Analize

Cum se poate feri România de influenţa Rusiei

Expertul Mark Galeotti descrie o adevărată caracatiţă a influenţei ruseşti. Capul ei e chiar Vladimir Putin. Ce e surprinzător e cât de diverse sunt tentaculele acestei...

Adăugat pe de MediaStandard