Eforturile Facebook n-au dat roade: știrile false nu au dispărut


Alexandra Minea
Eforturile Facebook n-au dat roade: știrile...

Cu toate că Facebook a făcut așa-zise eforturi timp de doi ani pentru a combate fenomenul fake news, noile date arată că strategia nu funcționează.

Buzzfeed realizează abia o statistică a celor mai populare știri false de pe platforma de socializare și analizează numărul de interacționării cu postarea respectivă. Anual, sunt prezentate date despre 50 de fake news și comparate cu alți ani.

Anul ce tocmai a trecut a dovedit ceea ce se zvonea de mult: contrat spuselor oficialilor Facebook, numărul de “engagement”-uri cu știrile false nu a scăzut semnificativ.

Astfel, diferența dintre 2018 și anul de dinainte este de doar 7%. Buzzfeed mai notează că nu există o diferență majoră nici între 2018 și 2016.

Arată comentariile (0)

Comentarii

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole asemănătoare

Noutăți

Tolo.ro: Guvernul României dă bani să-l aducă pe omul lui Putin la București

Jurnalistul Cătălin Tolontan dezvăluie în exclusivitate că unul dintre oamenii-cheie ai lui Vladimir Putin va veni în România. În plus, decontarea acestuia va di plătită din bani...

Adăugat pe de Alexandra Minea
Noutăți

Trump nemulțumit de știrile care au apărut în urma întâlnirii cu Putin

În urma conferinței de presă la care a participat împreună cu Vladimir Putin, Donald Trump s-a confruntat cu o multitudine de critici din partea politicienilor americani, însă...

Adăugat pe de Denisa Andreea Radu