Whistleblower arestat după ce a refuzat să depună mărturie în cazul WikiLeaks


Alexandra Minea
Whistleblower arestat după ce a refuzat să...

Un whistleblower american a fost arestat după ce a refuzat să depună mărturie în fața instanței în cazul WikiLeaks.

Chelsea Manning a fost condamnată pentru disprețul civil al curții de la Alexandria, ca urmare a refuzului acesteia de a mai coopera. În trecut, fostul analist de informații al armatei a mai depus mărturie în fața Curții Marțiale, conform Metro.co.uk.

Aceasta a executat șapte ani de închisoare pentru pentru scurgerea documentelor militare și diplomatice pe site-ul Wikileaks. Restul sentinței (care însuma 35 de ani) a fost comutată de către fostul președinte american Barack Obama.

Manning a adăugat că dreptul de a nu se auto-incrimina, garantat de către al cincilea amendament, i-a fost revocat după ce a acceptat imunitatea oferită de către procurori – în schimbul mărturiei sale.

„Nu voi participa la un proces secret la care mă opun moral, mai ales unul care a fost folosit pentru a prinde și a persecuta activiștii pentru un discurs politic protejat”, a declarat fostul analist, după ce a fost reținută.

Procurorii au dezvăluit din greșeală că fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, se confruntă cu acuzații nespecificate în Alexandria. Acesta a cerut azil politic Ambasadei Republicii Ecuador din Londra în 2012, unde trăiește de atunci.

Arată comentariile (0)

Comentarii

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole asemănătoare

Noutăți

Primul sistem de alertă împotriva fake news, propus de Comisia Europeană

Programul privind combaterea fenomenului știrilor false a fost prezentat în decursul zilei de miercuri de către Comisia Europeană. Printre propunerile făcute se numără și un...

Adăugat pe de Alexandra Minea
Noutăți

Viralul zilei: Juncker, sprijinit de alți lideri în timpul summit-ului NATO

Summitul NATO desfășurat zilele trecute la Bruxelles n-a fost lipsit de momente interesante. Înafară de imaginea cu liderii lumii ce se uitau într-o direcție iar Donald Trump în...

Adăugat pe de Alexandra Minea