Un tânăr turc folosea fake news pentru a se răzbuna pe familie, pe avocat și pe șase judecători


Alexandra Minea
Un tânăr turc folosea fake news pentru a se...

Un tânăr din Turcia a fost dat în judecată pe un motiv neobișnuit: tatăl acestuia susține că fiul său a creea o schemă a știrilor false, pe care ar folosi-o drept răzbunare.

Mai precis, bărbatul în vârstă de 33 de ani se folosește de cunoștințele sale de cibernetică pentru a accesa datele private de pe computerele altor persoane. Informațiile le folosește apoi pentru a creea știri false cu caracter compromițător, conform Hurriyetdailynews.com.

Nadir D., tatăl inculpatului, spune că a avut de suferit din cauza minciunilor fiului său din mediul online. Casa sa a fost percheziționată de patru ori, după ce s-ar fi spus despre el că face ”contrabandă cu artă antică”.

Printre cele 20 de mărturii prezentante instanței împotriva lui Orkun D. se află și cea a fostului său avocat. Tânărul turc ar fi furat de pe calculatorul personal al magistratului o poză cu acesta și copilul său, în timp ce făceau baie, pe care ulterior a publicat-o pe unul dintre site-urile sale alături de textul ”avocatul pedofil”.

Înafară de fake news-urile despre familie și persoane ce au luat direct legătura cu el, bărbatul de 33 de ani ar mai fi încercat discreditarea a șase judecători. Aceștia au devenit ținta lui Orkun după ce au refuzat să dea jos o știre în care tânărul era acuzat de cyber-bullying.

Nu ar fi pentru prima oară când acesta se folosește de internet pentru discreditarea altor persoane. Tot tatăl său a povestit că fosta sa iubită a încercat să se sinucidă, după ce pozele ei au apărut pe mai multe site-uri destinate escortelor.

Arată comentariile (0)

Comentarii

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole asemănătoare

Noutăți

A dispărut fotograful care a surprins prin obiectivul său partea întunecată a Chinei

Copii abandonați, cu probleme locomotorii, care mănâncă laptele praf de pe cuvertura unui pat, dovezi ale nivelului ridicat de poluare, disperarea unor oameni infestați cu HIV și...

Adăugat pe de Alexandra Minea
Noutăți

Robert Turcescu, co-inițiator al unui proiect care modifică Legea audiovizualului

Un proiect înregistrat la Camera deputaților în data de 12.03.2018, avea în vedere modificarea și completarea Legii audiovizualului nr.504/2002. Concret, pe lângă mesajele de...

Adăugat pe de MediaStandard