Egipt: un prezentator, condamnat la închisoare pentru un interviu cu un bărbat gay


Alexandra Minea
Egipt: un prezentator, condamnat la...

O instanță din Egipt a hotărât că, pentru interviul cu un bărbat gay, un prezentator TV trebuie să petreacă un an în spatele gratiilor.

Mohamed al-Gheiti a fost găsit vinovat pentru promovarea acestei orientări sexuale și condamnat la închisoare cu executare. Instanța de judecată a mai precizat că interviul reprezintă o ofensă la adresa religiei, conform Digi24.ro.

Mai mult decât atât, prezentatorul trebuie să plătească 3.000 de lire egiptene (130 de euro). Timp de un an, acesta se va afla sub supravegherea autorităților. Jurnalistul are posibilitatea să facă apel, cu condiția să plătească o cauţiune de 1.000 de lire egiptene (50 de euro)

În decursul anului trecut, în platoul emisiunii prezentate de al-Gheiti a fost invitat un bărbat (a cărei identitate a rămas anonimă) care a vorbit despre tematica homosexualităţii în spaţiul mass-media. Ulterior, în timpul transmisiunii, invitatul a dezvăluit că lucra în industria sexului şi a vorbit despre relaţia lui.

Emisia postului TV a fost suspendată timp de două săptămâni de către Consiliul suprem de reglementare a mass-media, pentru că nu ar fi respectat interdicţia referitoare „la prezenţa homosexualilor sau promovarea sloganurilor lor”.

Arată comentariile (0)

Comentarii

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole asemănătoare

Noutăți

Facebook ia atitudine împotriva fenomenului fake news și în Rep. Moldova

În contextul în care Facebook a făcut o serie de acțiuni pentru stoparea fenomenului fake news – asta după ce a fost acuzată că “închide ochii” la anumite comportamente...

Adăugat pe de Alexandra Minea
Analize

Fake news marca Dragnea: referendumul pentru modificarea Constituției generează controverse EXCLUSIV

”În curând o să se căsătorească om cu animal” sau ”pedofilia o să fie legalizată”. Am mai văzut retorica asta și în trecut, pe vremea când Coaliția pentru Familie abia era la...

Adăugat pe de Alexandra Minea