O universitate celebră lansează un proiect pentru a depista știrile false de pe rețelele de socializare


Alexandra Minea
O universitate celebră lansează un proiect...

O universitate celebră în lume și-a propus ca pe parcursul a trei ani să proiecteze și să pună în practică noi metode pentru a depista știrile false de pe rețelele de socializare.

Este vorba de Universitatea din Dublin (DCU), care spune că scopul final este acela de a îi ajuta pe oamenii să distingă cu o mai mare ușurință între materialele bazate pe adevăr și manipulări, scrie Irishtimes.com.

Suma ce va fi investită în proiect se ridică la 2.4 milioane de euro și se va lucra constant cu cetățeni și creatori de content pentru a stabili exact de ce este nevoie. Inițiatorii mai spun că de pe urma rezultatelor acestei inițiative europene vor beneficia consumatorii de știri și content creators – aceștia din urmă având o mai mare siguranță că materialele lor nu vor mai fi folosite în scopul manipulării.

„Asigurarea integrității și fiabilității știrilor din diverse surse este o problemă critică pentru cetățenii de pe tot globul în acest moment și este una care ajunge la inima democrației”, a afirmat profesorul Brian MacCraith, președintele Universității.

Citiți mai multe AICI

Arată comentariile (0)

Comentarii

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole asemănătoare

Noutăți

Scenariul morții lui Jamal Khashoggi va fi prezentat de Erdogan

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a anunțat că va prezenta ”în detaliu” scenariul morții lui Jamal Khashoggi, jurnalistul dispărut la începutul lunii în interiorul...

Adăugat pe de Alexandra Minea
Noutăți

Facebook, acțiune împotriva dezinformării: sute de conturi vor fi șterse

Consiliul de conducere al Facebook a hotărât să ia atitudine cu privire la dezinformarea politică împrăștiată pe platformă. Astfel, sute de conturi ale americanilor care postează...

Adăugat pe de Alexandra Minea