Meniu

Articole asemănătoare

Înapoi la Ultimele Articole

Facebook a interzis patru grupuri etnice armate din Myanmar. Acțiunea a atras critici din partea activiștilor


Alexandra Minea
Facebook a interzis patru grupuri etnice...

În încercarea de a-și redresa imaginea atunci când vine vorba drepturile fundamentale ale omului, Facebook a interzis patru grupuri etnice armate din Myanmar.

Într-un post de pe blogul oficial, platforma de socializare a anunțat că patru grupuri separatiste au fost catalogate drept ”organizații periculoase”. Este vorba despre Armata Arakan, Armata Alianței Naționale Democratice din Myanmar, Armata Independenței Kachin și Armata Națională de Eliberare Ta’ang, conform The Guardian.

Cu toate astea, nu numai paginile instrumentate de membri celor patru organizații au de suferit, ci și „toate laudele, sprijinul și reprezentarea” grupurilor, după cum se arată în codul de reguli al companiei.

„Există dovezi clare că aceste organizații au fost responsabile pentru atacurile împotriva civililor și s-au angajat în violență în Myanmar și dorim să le împiedicăm să folosească serviciile noastre pentru a inflama tensiunile de pe teren”, a declarat Facebook în încercare de explicare a interdicțiilor. „Într-un efort de a preveni și de a distruge răul offline, nu permitem organizațiilor sau persoanelor care proclamă o misiune violentă sau se angajează în violență să aibă o prezență pe Facebook”.

Gestul companiei lui Mark Zuckerberg n-a fost văzut însă cu ochi buni de toată lumea. Avertismete privind posibilele consecințe au fost exprimate atât de către societatea civilă locală, cât și de grupurile pentru drepturile omului. Acestea avertizează că mișcarea pare a fi nepotrivită și contrară legii internaționale.

Amintim faptul că prin intermediul Facebook a fost propagat un discurs instigator la ură împotriva minorității de musulmani Rohinga. Oficialii Națiunilor Unite au afirmat în mod oficial în 2018 implicarea Facebook și că platforma are probleme mari în a detecta și elimina discursul instigator la ură la timp.

Arată comentariile (0)

Comentarii

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole asemănătoare

Noutăți

Top 3 editoriale: despre Summit-ul Inițiativei Celor Trei Mări, presa românească și chinezi

Subiectul acestui început de săptămână este cu certitudine evenimentul început luni, care-i conferă României expunere internațională măcar pentru două zile. Mediastandard.ro vă...

Adăugat pe de Alexandra Minea
Analize

Inteligența artificială – ajutor sau inamic în fenomenul știrilor false EXCLUSIV

Cercetările recente făcute de specialștii în media de peste Ocean au demonstrat faptul că știrile false se răspândesc mult mai rapid decât știrile reale. Până în 2022 am putea...

Adăugat pe de Robert Manea