Meniu

Articole asemănătoare

Înapoi la Ultimele Articole

Facebook, acțiune împotriva dezinformării: sute de conturi vor fi șterse


Alexandra Minea
Facebook, acțiune împotriva dezinformării:...

Consiliul de conducere al Facebook a hotărât să ia atitudine cu privire la dezinformarea politică împrăștiată pe platformă.

Astfel, sute de conturi ale americanilor care postează activ astfel de mesaje, vor fi șterse. Motivul ar fi că ar încălca regulile companiei privind conținutul autentic și spam-ul, scrie The Verge.

Sunt vizate 559 de pagini și 251 de conturi. Gigantul american a spus că principalele motive pentru distribuirea unor mesaje de acest fel sunt generarea traficului sau promovarea, însă în perioada alegerilor electorale pot apărea probleme, fiind dificil de distins dezinformările de dezbaterile politice.

„Pe măsură ce evoluăm în descoperirea acestui tip de abuz, oamenii din spatele lui – fie motivați din punct de vedere economic sau politic – își vor schimba tactica pentru a evita detectarea”, a declarat Facebook în postul său. „De aceea continuăm să investim intens, inclusiv în tehnologie mai bună, pentru a preveni acest tip de abuz. Oamenii vor împărtăși pe Facebook numai dacă se simt în siguranță și au încredere în conexiunile pe care le fac aici”.

Citiți mai multe AICI

Arată comentariile (0)

Comentarii

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole asemănătoare

Noutăți

Google, amendată de Franța. Suma-record pe care va trebui să o plătească compania

La începutul acestei săptămâni, o autoritate franceză a hotărât sancționarea Google cu o sumă-record. Compania americană va trebui să plătească o amendă de 50 de milioane de euro,...

Adăugat pe de Alexandra Minea
Noutăți

Părți din trupul lui Jamal Khashoggi ar fi fost găsite pe proprietatea consulului general

Părți din trupul jurnalistului originar din Arabia Saudită ar fi fost găsite pe proprietatea consulului general saudit, spun surse. Deși informația nu a fost confirmată oficial,...

Adăugat pe de Alexandra Minea