Meniu

Articole asemănătoare

Înapoi la Ultimele Articole

Facebook, acțiune împotriva dezinformării: sute de conturi vor fi șterse


Alexandra Minea
Facebook, acțiune împotriva dezinformării:...

Consiliul de conducere al Facebook a hotărât să ia atitudine cu privire la dezinformarea politică împrăștiată pe platformă.

Astfel, sute de conturi ale americanilor care postează activ astfel de mesaje, vor fi șterse. Motivul ar fi că ar încălca regulile companiei privind conținutul autentic și spam-ul, scrie The Verge.

Sunt vizate 559 de pagini și 251 de conturi. Gigantul american a spus că principalele motive pentru distribuirea unor mesaje de acest fel sunt generarea traficului sau promovarea, însă în perioada alegerilor electorale pot apărea probleme, fiind dificil de distins dezinformările de dezbaterile politice.

„Pe măsură ce evoluăm în descoperirea acestui tip de abuz, oamenii din spatele lui – fie motivați din punct de vedere economic sau politic – își vor schimba tactica pentru a evita detectarea”, a declarat Facebook în postul său. „De aceea continuăm să investim intens, inclusiv în tehnologie mai bună, pentru a preveni acest tip de abuz. Oamenii vor împărtăși pe Facebook numai dacă se simt în siguranță și au încredere în conexiunile pe care le fac aici”.

Citiți mai multe AICI

Arată comentariile (0)

Comentarii

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole asemănătoare

Noutăți

Dulăii DNA stau cu ochii pe Dragnea, chiar și după plecarea lui Kovesi

Câinii de pază ai Direcției Naționale Anticorupție ar fi încă cu ochii pe liderul PSD, Liviu Dragnea, conform unei ipoteze prezentate de postul TV Antena 3. Un document prezentat...

Adăugat pe de Alexandra Minea
Noutăți

Opt ani de Instagram, una dintre cele mai celebre rețele de socializare

Instagram, una dintre cele mai celebre rețele de socializare, împlinește astăzi opt ani de la lansare. Din 2010 și până în prezent, aplicația a oferit utilizatorilor din întreaga...

Adăugat pe de Alexandra Minea