Meniu

Articole asemănătoare

Înapoi la Ultimele Articole

India: forța din spatele fake news-urilor este naționalismul


Alexandra Minea
India: forța din spatele fake news-urilor...

Un studiu recent concentrat pe India arată faptul că naționalismul este forța ce îi face pe oameni să distribuie fake news.

BBC a arătat că dorința ca statul să fie văzut bine pe plan internațional vine înaintea adevărului. În aria de cercetare au fost incluse și Kenya și Nigeria, înafară de India.

Publicația amintită afirmă că respondenții au oferit cercetătorilor, timp de șapte zile, acces la telefoanele mobile personale. Scopul a fost să afle ce fel de content au distribuit, cu cine l-au împărtășit și cât de des.

În țările analizate, oamenii s-au arătat foarte siguri că pot depista o știre falsă, în timp ce distribuiau materiale cu caracter manipulator. Intențiile acestora, spun experții, sunt bune, însă sunt o cauză directă a scăderii încrederii în instituțiile de presă mainstream.

Analiza face parte din proiectul ”Beyond Fake News” al postului TV BBC. Puteți citi mai multe despre asta AICI

Arată comentariile (0)

Comentarii

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole asemănătoare

Noutăți

WhatsApp cere ajutorul oamenilor de știință pentru a combate fake news-urile

Problemele mesageriei criptate WhatsApp cu ştirile false în țările mai puțin dezvoltate au prins proporții periculoase – există deja cazuri ale unor indivizi care au fost...

Adăugat pe de Alexandra Minea
Noutăți

Populismul, tot mai înfloritor în Europa – 15% din voturi se îndreaptă în această direcție

Un nou studiu realizat de publicația The Guardian arată că încă din anul 1998, populismul în Europa se află pe un trend ascendent. Astfel, dacă în urmă cu două decenii, partidele...

Adăugat pe de Alexandra Minea