Meniu

Articole asemănătoare

Înapoi la Ultimele Articole

Inventatorul ”www” crede că internetul are multe probleme


Alexandra Minea
Inventatorul ”www” crede că internetul are...

Fondatorul World Wide Web, Tim Berners-Lee, spune că internetul s-a schimbat foarte mult în cei 30 de ani, de când există.

Acesta a declarat pentru CNBC, în timpul Summitului Web, că internetul nu mai este așa cum și l-a imaginat la început, dar și că utilizatorii de net se confruntă cu multe probleme. Printre acestea se numără știrile false, protecția datelor și accesul la internet.

Acum 29 de ani, Berners-Lee spune că a portretizat o platformă deschisă și constructivă, însă asta s-ar fi schimbat între timp: „De mult timp, 20 de ani, credeam că tot ce trebuia să fac era să-l păstrez, să-l păstrez liber și deschis și oamenii o să facă lucruri minunate. Apoi, de fapt, dacăt e uiți și vorbești cu oamenii de pe stradă, există o schimbare mare. Cred că este la un punct critic.”

Mai mult decât atât, acesta spune că este deopotrivă de datoria guvernelor, cât și a cetățenilor, să readucă internetul pe cursul inițial. Fundația acestuia a dezvăluit luni că a pus la cale un contract care are ca scop trasarea unor principii pentru protejarea dreptului oricărui om de a folosi internetul.

Citiți mai multe AICI

Arată comentariile (0)

Comentarii

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole asemănătoare

Opinii

Discursul lui Dragnea – o alocuțiune scoasă direct din manualul autocratului în devenire

Discursul de ieri al liderului PSD, Liviu Dragnea a avut toate caracteristicile unei alocuțiuni ținute de un lider populist cu accente antidemocratice puternice. Dragnea s-a...

Adăugat pe de Robert Manea
Analize

Google face internetul mai rapid. Pe mobil, via AMP

Pagini care se afișează instantaneu. Distribuire simultană pe mai multe platforme și alți stimulenți pentru o mai bună fluență a navigării pe mobil via Google. Asta este ceea ce...

Adăugat pe de MediaStandard