Meniu

Articole asemănătoare

Înapoi la Ultimele Articole

Mircea Toma, interviu de excepție: Ziariștii au nevoie de un sindicat pentru a se apăra


Alexandra Minea
Mircea Toma, interviu de excepție: Ziariștii...

Într-un interviu video exclusiv marca Editiadedimineata.ro și Mediastandard.ro, jurnalistul Mircea Toma a vorbit despre mass-media din România în anul 2018, dar și despre activitatea sa.

Una dintre principalele probleme cu care societatea românească se confruntă, identificată de președintele ActiveWatch, este corupția: aceasta a afectat toate sectoarele – cel privat, cel public, și a ajuns chiar și în presă. Mircea Toma a explicat că există trei paliere în „evoluția contaminării comunității mass-media cu corupție”: la nivelul ziaristului, la nivelul de patron de ziar/director general de companie și cea în care este implicată și clasa politică. Rezultatul este întotdeauna același: abandonarea codului deontologic al ziaristului și transformarea lui în mercenar.

O scăpare din acest cerc vicios ar fi crearea unui sindicat care să apere interesele jurnaliștilor români. În plus, o soluție ar mai fi jurnalismul independent.

Arată comentariile (0)

Comentarii

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole asemănătoare

Interviu

Declarațiile unui fost ministru al Culturii în cazul Roșia Montană: Motivul rămâne pentru mine un mister

Un fost ministru al Culturii din Guvernul tehnocrat condus de Dacian Cioloș a răspuns la câteva întrebări esențiale despre proiectul de integrare în patrimoniul UNESCO a Roșiei...

Adăugat pe de Alexandra Minea
Interviu

Cu Radu Soviani la PSnews: finanțarea jurnalismului independent, conflictul cu ASF, dar și alte detalii inedite

Analistul economic Radu Soviani a acordat un interviu pentru PSnews.ro, în care a expus pe larg provocările cu care se confruntă în prezent gazetarul economic neafiliat vreunui...

Adăugat pe de MediaStandard