Meniu

Articole asemănătoare

Înapoi la Ultimele Articole

Mircea Toma, interviu de excepție: Ziariștii au nevoie de un sindicat pentru a se apăra


Alexandra Minea
Mircea Toma, interviu de excepție: Ziariștii...

Într-un interviu video exclusiv marca Editiadedimineata.ro și Mediastandard.ro, jurnalistul Mircea Toma a vorbit despre mass-media din România în anul 2018, dar și despre activitatea sa.

Una dintre principalele probleme cu care societatea românească se confruntă, identificată de președintele ActiveWatch, este corupția: aceasta a afectat toate sectoarele – cel privat, cel public, și a ajuns chiar și în presă. Mircea Toma a explicat că există trei paliere în „evoluția contaminării comunității mass-media cu corupție”: la nivelul ziaristului, la nivelul de patron de ziar/director general de companie și cea în care este implicată și clasa politică. Rezultatul este întotdeauna același: abandonarea codului deontologic al ziaristului și transformarea lui în mercenar.

O scăpare din acest cerc vicios ar fi crearea unui sindicat care să apere interesele jurnaliștilor români. În plus, o soluție ar mai fi jurnalismul independent.

Arată comentariile (0)

Comentarii

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole asemănătoare

Interviu

Norica Nicolai, despre preluarea președinției Consiliului UE: ”Agendele sunt deja stabilite și negociate”

România urmează să treacă într-o nouă etapă în 2019, când va prelua președinția Consiliului Uniunii Europene, eveniment din ce în ce mai discutat pe plan intern și extern. În...

Adăugat pe de Alexandra Minea
Noutăți

O celebră publicație, catalogată drept înșelătoare de către un browser

O funcție a browser-ului Microsoft Edge, introdusă recent, își avertizează cititorii că publicația Daily Mail nu promovează conținut de încredere. Încercările de combatere a fake...

Adăugat pe de Alexandra Minea