Meniu

Articole asemănătoare

Înapoi la Ultimele Articole

Norica Nicolai, despre preluarea președinției Consiliului UE: ”Agendele sunt deja stabilite și negociate”


Alexandra Minea
Norica Nicolai, despre preluarea...

România urmează să treacă într-o nouă etapă în 2019, când va prelua președinția Consiliului Uniunii Europene, eveniment din ce în ce mai discutat pe plan intern și extern.

În acest context, Editiadedimineata.ro a luat legătura cu europarlamentarul Norica Nicolai, pentru a afla cele mai importante aspecte ale acestui proces. Amitim faptul că Comisia Europeană și-a exprimat îngrijorarea cu privire la capacitea României de gestionare a conducerii Consiliului UE, după violențele de pe 10 august.

Considerați că Românie este pregătită să preia președinția Consiliului Uniunii Europene?

Norica Nicolai: „Categoric, da! Agendele sunt deja stabilite și negociate. Vom impune și chestiuni noi, însă nu știu în ce măsură vom reuși să finalizăm foarte multe dosare pentru că tema Brexitului va fi probabil principala temă a acestei președenții și în plus, să nu uităm că anul viitor este an electoral pentru Uniunea Europeană. Parlamentul intră în alegeri și cred că va fi foarte dificil să finalizăm toate dosarele pe care le avem pe rol în momentul de față.

Nu este o vină a României, dar este o conjunctură, care privită realist, spune că vom finaliza câteva dosare.”

Cum afectează evenimentele din data de 10 august 2018 imaginea României pe plan extern?

Norica Nicolai: „Consider că afectează în aceeași măsură în care incendierea a o sută de mașini în Suedia afectează imaginea Suediei. Sunt fenomene de mobilizare civică, uneori violente care se întâmplă în întreaga Uniune Europeană și nu numai. Nu cred că imaginea României mai poate fi afectată cu astfel de evenimente pentru că oricum a fost afectată de existența unor mecanisme și mă refer la MCV și de neaderarea la Schengen care ne-au creat o serie de dificultăți în prezența europeană. Cu toate acestea lucrurile vor continua și țara merge înainte!”

Citiți întregul interviu AICI

Arată comentariile (0)

Comentarii

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole asemănătoare

Interviu

Contestatarii lui Putin, în dialog cu Mediastandard INTERVIU EXCLUSIV

Aflață în centrul celui mai recent scandal desfășurat pe terenul unde se decidea finala FIFA 2018, în urma căruia patru membrii ai mișcării au fost reținuți de autorițățile din...

Adăugat pe de Alexandra Minea
Interviu

Declarațiile unui fost ministru al Culturii în cazul Roșia Montană: Motivul rămâne pentru mine un mister

Un fost ministru al Culturii din Guvernul tehnocrat condus de Dacian Cioloș a răspuns la câteva întrebări esențiale despre proiectul de integrare în patrimoniul UNESCO a Roșiei...

Adăugat pe de Alexandra Minea