Meniu

Articole asemănătoare

Înapoi la Ultimele Articole

Numărul ridicat de jurnaliști și academicieni reținuți în Turcia, motiv de îngrijorare pentru UE


Alexandra Minea
Numărul ridicat de jurnaliști și...

Comisarul european pentru Extindere, Johannes Hahn, a declarat că situația jurnaliștilor și academicienilor blocați pe teritoriul turc este un motiv de îngrijorare pentru Uniunea Europeană.

Declarația oficialului de la Bruxelles vine după ce între acesta și ministrul de Externe al Turciei, Mevlut Cavusoglu, a avut loc o întâlnire. La conferința de presă de după întrevedere a participat și Înaltul reprezentant al UE pentru Afaceri Externe şi Politici de Securitate, Federica Mogherini, conform NYTimes.

„Procedurile penale și judiciare trebuie să se bazeze pe prezumția de nevinovăție. Jurnaliștii și societatea civilă trebuie să poată să-și facă munca importantă”, a afirmat Hahn, referindu-se la 14 activiști și academicieni, reținuți săptămâna trecută pentru suspiciunea de implicare în protestele din 2013, menite să-l dea jos de la putere pe Erdogan. 

Mogheria și-a subliniat și ea îngrijorarea cu privire la soarta politicianului pro-kurd Selahattin Demirtas, făcând apel la eliberarea acestuia.

În răspuns, ministrul turc a cerut Uniunii Europene să nu-i mai protejeze pe „cei care se angajează în activități cu scopul de a înlătura guvernul ales în mod democratic al Turciei”.

Arată comentariile (0)

Comentarii

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole asemănătoare

Noutăți

Marina americană ar fi fost atacată cibernetic de China

Timp de 12 ani, baza de date a Marinei Statelor Unite ale Americii a fost ținta unor atacuri cibernetice. În prezent s-a aflat și cine ar fi fost în spatele acestora....

Adăugat pe de Alexandra Minea
Noutăți

Un judecător a dat dreptate CNN în scandalul cu Trump

Scandalul dintre președintele Statelor Unite ale Americii și corespondentul CNN de la Casa Albă a ajuns în instanță, un judecător oferind câștig de cauză postului TV. După...

Adăugat pe de Alexandra Minea