Meniu

Articole asemănătoare

Înapoi la Ultimele Articole

O companie de teatru britanică lansează o adaptare a ”primului fake news modern”


Alexandra Minea
O companie de teatru britanică lansează o...

În anul 1938, o transmisiune radio creea panică – sau cel puțin asta este ideea cu care lumea a rămas opt decenii mai târziu. Interpretarea realizată de Orson Welles a romanului War of the Worlds a primit atât laude, cât și critici, întrucât mii de oameni s-ar fi panicat din cauza ”primului fake news modern”.

Majoritatea ascultătorilor care ar fi luat în serios mesajul despre invazia marțienilor  ar fi deschis radioul prea târziu. Și deși la începutul emisiei s-a menționat că este un text fictiv, interpretarea lui Welles semăna foarte mult cu un buletin de știri de ultimă oră, ce a întrerupt un program muzical. Este atât de cunoscut evenimentul, încât în orașul din povestea spusă de actor (Grover’s Mill, New Jersey), ar exista o cafenea dedicată special transmisiunii, conform The Guardian.

Așa le-a venit ideea celor de la Rhum and Clay să pună în scenă nu numai versiunea descrisă de Wells în urmă cu 80 de ani, ci și o variantă adaptată pentru era actuală. Compania britanică spune că rolul acestei producții ar fi să deslușească „această idee a evenimentelor mondiale care vin în casă și perturbă confortul”.

Spectacolul va avea în rolul principal o femeie podcaster, a cărui secret de familie o conduce spre transmisiunea din 1938 a lui Welles. Publicul va fi plimbat din prezent la momentul panicii și vor explora trecerea de la mesajele de pe Twitter ale președintelui american la isteria de acum opt decenii – și invers.

Compania britanică a anunțat că show-ul va fi ținut la teatrul New Diorama din Anglia, în perioada 8 ianuarie – 9 februarie.

Arată comentariile (0)

Comentarii

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole asemănătoare

Noutăți

Băsescu, o nouă postare virulentă la adresa guvernării PSD

Premierul României, Viorica Dăncilă a comis din nou o gafă, de data aceasta de ziua Imnului Național. Într-un mesaj oficial al Guvernului, Câmpia Libertății a fost mutată de la...

Adăugat pe de Denisa Andreea Radu
Noutăți

Facebook, metodă inedită de a lupta cu știrile false din India

Fenomenul ”fake news” a atins cote îngrijorătoare în India, după ce au fost distribuite pe Whatsapp mai multe informații prin care oameni nevinovați erau acuzați de crime precum...

Adăugat pe de Alexandra Minea