Meniu

Articole asemănătoare

Înapoi la Ultimele Articole

O jurnalistă din Turcia, condamnată la șase ani de închisoare pentru investigația Paradise Papers


Alexandra Minea
O jurnalistă din Turcia, condamnată la șase...

Celebra investigație Paradise Papers i-a adus unei jurnaliste din Turcia șase ani de închisoare.

O instanță de judecată din Istanbul a găsit-o vinovată pe Pelin Ünker de ”defăimare și insultă” la adresa fostului prim-ministru Binali Yıldırım (2016-2018). Deși această funcție nu mai există în statul turc, Yıldırım ocupă în prezent postul de purtător de cuvânt al adunării naționale, conform The Guardian.

Jurnalista a dezvăluit activitățile firmelor deținute de ex-premier și fii acestuia în Malta, în cadrul investigației despre paradisele fiscale. În urma lansării Paradise Papers, au fost deschise anchete Elveția și Argentina.

Ünker și-a anunțat intenția de a face apel, în contextul în care familia Yıldırım nu a negat acuzațiile aduse.

„Această decizie nu este o surpriză pentru noi. Rezultatul a fost sigur de la început. Nu există nici o infracțiune penală sau defăimare în articolele mele. Adevărul e că fiii lui Binali Yıldırım au companii malteze. Binali Yıldırım a admis deja că au aceste companii. În rechizitoriu, este de asemenea acceptat”, a declarat jurnalista din Turcia, care face parte din Consorțiul Internațional al Jurnaliștilor de Investigații (ICIJ).

Arată comentariile (0)

Comentarii

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole asemănătoare

Noutăți

Jurnaliștii români condamnă o autoritate a statului pentru un ”atac la libertatea presei”

Jurnaliștii români s-au unit într-o manifestație care condamnă ”un atac la libertatea presei” al unei autorități a statului asupra unei publicații. Este vorba despre solicitarea...

Adăugat pe de Alexandra Minea
Noutăți

Viralul zilei: Naționalitatea soției îi dă bătăi de cap unui ministru britanic

Se pare că se întâmplă și la case mai mari. Dăncilă de la englezi, Jeremy Hunt, noul Ministru de Externe britanic, comite o gafă în timpul unei vizite oficiale în China. Hunt a...

Adăugat pe de Denisa Andreea Radu