Meniu

Articole asemănătoare

Înapoi la Ultimele Articole

Politicienii români și site-urile nesigure


Alexandra Minea
Politicienii români și site-urile nesigure

Comparitech a descoperit, în urma analizării a site-urilor personale a aproximativ 7.500 de politicieni din 37 de state, că mai mult de jumătate dintre acestea – la nivel mondial – nu sunt sigure.

Printre aceste țări se numără și România, unde doar o cincime din politicieni au pagini web personale, conform Playtech.

Studiul a vizat 91 de site-uri românești, din care s-a observat că doar 30 puteau fi considerate de încredere, atunci când ne referim la siguranța datelor cerute de către pagini pentru crearea unui cont, abonarea la newsletter sau lăsarea de mesaje.

Mai exact, 69% dintre site-urile politicienilor români incluse în raportul Comparitech nu aveau protocoale HTTPS (care criptează datele) și certificate SSL valide (care atestă autenticitatea).

Lipsa protocolului HTTPS este întâlnită cel mai des la site-urile membrilor PSD și ALDE: 75%, respectiv 80%.

Arată comentariile (0)

Comentarii

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole asemănătoare

Noutăți

Așii tehnologiei și-au dat acordul pentru portabilitatea datelor personale

Giganții tehnologiei: Facebook, Google, Microsoft și Twitter au ajuns la un acord prin care se va facilita transferarea informațiilor utilizatorilor de la o platformă la alta....

Adăugat pe de Denisa Andreea Radu
Noutăți

Conferință pe tema fake news, organizată de IPP și o publicație mare online

Institutul pentru Politici Publice și G4Media.ro, una dintre cele mai citite publicații online din România, organizează vineri o conferință pe tema fake news. Conform paginii de...

Adăugat pe de Alexandra Minea