Meniu

Articole asemănătoare

Înapoi la Ultimele Articole

Povestea Hotnews: primii care au dat știrea în online


Robert Manea
Povestea Hotnews: primii care au dat știrea...

Hotnews.ro, unul dintre cele mai vechi și mai cunoscute proiecte media online din presa românească, își spune povestea la Edițiadedimineata.ro prin vocea a doi dintre fondatorii săi: Ionel Mărgărit Țimbolschi și Dan Popescu, dar și a celor care astăzi sunt sufletul Hotnews.

Pornit ca un impuls de evadare din calvarul ședintelor de sumar de zi cu zi, așa cum povestește chiar Ionel Mărgărit Țimbolschi, Hotnews.ro a fost întremat de o mână de profesioniști cu experiență vastă în toate zonele presei.

Ceea ce vă povestesc eu era la începutul anilor 2000. Apăruse Trafic.ro, de contorizare, și l-am băgat și noi pe Trafic.ro ( site-ul hotnews.ro, n.r.) și buf! era printre primele (…) Nu era mult, erau vreo 800 de oameni pe zi, dar era ceva nemaipomenit. 800 de oameni, nu erau toate redacțiile noastre în total 800 de oameni. Și atunci am zis hai să vedem dacă nu putem să devină asta presă, presă”, povestește Ionel Mărgărit Țimboschi despre începuturile Hotnews.

Robert Mihăilescu, director editorial al publicației subliniază necesitatea respectului pentru informație și pentru meseria de ziarist: „ Ideea e se să fii corect cu cititorul și subiectul. Ziariștii au libertate foarte mare, își aleg subiectele, dar nu i se impune cuiva „scriem pe linia asta!”. Scriem pe linia a ceea ce se întâmplă„, spune Robert Mihăilescu.

Relevanță, credibilitate, noutate, corectitudine, responsabilitate, profesionalism – acestea par să fie principiile care stau la baza Hotnews.ro, sau, folosind exact cuvintele lui Victor Cozmei, editor coordonator Hotnews.ro, „suntem puțini, dar buni!”

Cred că Hotnews este un produs care este relevant pe piața media din România și este vorba mai mult de credibilitate”,  subliniază Clarice Dinu, redactor-șef Hotnews.

Hotnews.ro a crescut în toți acești ani într-un format de presă relevant, considerat în prezent o sursă de informații credibilă și actuală, un adevărat reper pentru jurnalismul online.

Arată comentariile (1)

Comentarii

  • MT

    Poate a fost la început, poate a redevenit acum! Atâta vreme cât în redacție au fost cei doi mercenari care sunt acum la G4 media (adică multi ani!) Hotnews a fost un bastion al non-jurnalismului!

    • Autorul articolului
    • Răspunde

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole asemănătoare

Interviu

Corneliu Bjola, despre propagandă și dezinformare: cele mai importante fenomene care amenință stabilitatea democrațiilor

Campaniile de dezinformare și propaganda incisivă din ultimii ani practicată intensiv de unii actori internaționali precum Rusia afecectează toate statele din Europa și nu...

Adăugat pe de Robert Manea
Analize

Bilanțul site-urilor de știri: fluxul de informații, cheia unei expuneri mari

Mediastandard.ro vă prezintă o analiză privind numărul articolelor urcate într-o zi pe siteurile de știri generaliste, modalitate prin care atrag cât mai mulți cititori și astfel...

Adăugat pe de Denisa Andreea Radu