Meniu

Articole asemănătoare

Înapoi la Ultimele Articole

PressOne: Un PSD-ist cu funcție, conectat la o rețea de propagandă


Alexandra Minea
PressOne: Un PSD-ist cu funcție, conectat la...

PressOne continuă seria de dezvăluiri privind rețeaua de propagandă a Partidului Social Democrat: după ce în luna noiembrie, jurnaliștii au publicat o anchetă privind activitatea paginilor afiliate PSD și legătura acestora cu niște site-uri îndoielnice, acum publicația revine cu noi informații.

De această dată, în centrul atenției este un membru de partid care deține și funcție în cadrul formațiunii. Este vorba despre vicepreședintele organizației de tineret din județul Olt. Prin intermediul unui ONG fals, creat de el, Narcis Manicea propagă dezinformarea.

„România Vorbește 100” se prezintă pe Facebook drept o organizație non-profit – conform clasificării paginii -, deși jurnaliștii PressOne nu au putut găsi vreo dovadă că acest ONG – sau vreunul cu un nume asemănător – a fost înregistrat până la sfârșitul lunii ianuarie a acestui an. Activitatea acestei pagini pe rețeaua de socializare a început în decembrie 2018, iar în ianuarie 2019 „România Vorbește 100” a dat publicității un raport de două pagini în care militează pentru revenirea la „o ideologie şi o gândire de stat”. Pe lângă aceasta, Manicea a mai creat și un grup cu același nume, al cărui administrator este.

Întrebat de către jurnaliști despre activitatea organizației sale, acesta a afirmat: „Nu este un ONG înregistrat și nici nu am de gând să-l înregistrez. Probabil că a fost o greșeală în momentul în care am realizat pagina”.

citiți și: Antifakenews, site-ul care distribuie fake news. Legăturile cu PSD

Temele abordate sunt unele îndoielnice, iar conținutul se aseamănă mai repede cu niște teorii ale conspirației. De exemplu, la începutul acestei luni, fiul primarului comunei Osica de Sus a publicat înregistrarea unei emisiuni realizată de un conspiraționist de profesie – americanul Alex Jones. Descrierea care însoțește postarea afirmă: Roger Stone (…) ne spune adevărul despre legătura dintre Serviciile Secrete din România și George Soroș dar și despre modul de acțiune al așa-ziselor „ONG-uri pentru o societate deschisă” care au scopul de a acapara instituții și a răsturna Guverne alese în mod democratic ținta fiind controlul total asupra statului”.

Un alt subiect preferat de către Narcis Manicea este ”statul paralel”. De exemplu, acesta afirmă că alegerea lui Klaus Iohannis ca și președinte al României ar fi fost uneltită de fapt de ”statul paralel”, „cu ajutorul jocurilor de culise și apelul la emoție„. Cu altă ocazie, „România Vorbește 100” a publicat o schemă cu mai multe instituții de presă (de exemplu, Digi24, EuropaFM, Hotnews) și diferite instituții ale statului (SRI, DNA, Administrația Prezidențială și așa mai departe).

CUM A AJUNS IOHANNIS PREȘEDINTELE ROMÂNIEI Anul 2014, odată cu numirea lui Klaus Iohannis a fost momentul în care…

Publicată de România Vorbește pe Marţi, 5 februarie 2019

Întrebat de către PressOne despre structura așa-zisului stat paralel, fiul primarului din comuna Osica de Sus a declarat că postarea inițială nu îi aparține: ”A fost o fotografie preluată. Nu fac eu toate postările pe pagină, sunt mai multe persoane. Nu vă pot spune cine sunt, pentru că nu am acordul lor”.

Arată comentariile (0)

Comentarii

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole asemănătoare

Opinii

Euroscepticismul – eșec înainte de implementare. Referendumul, finalul unei false teme EXCLUSIV

Eșecul refendumului pentru familie, așa cum a fost el definit în mod manipulator de către cei care l-au provocat și organizat, are efectul unei adevărate calamități pentru...

Adăugat pe de Anca Mireanu
Analize

Fake news marca Dragnea: referendumul pentru modificarea Constituției generează controverse EXCLUSIV

”În curând o să se căsătorească om cu animal” sau ”pedofilia o să fie legalizată”. Am mai văzut retorica asta și în trecut, pe vremea când Coaliția pentru Familie abia era la...

Adăugat pe de Alexandra Minea