Meniu

Articole asemănătoare

Înapoi la Ultimele Articole

Primul sistem de alertă împotriva fake news, propus de Comisia Europeană


Alexandra Minea
Primul sistem de alertă împotriva fake news,...

Programul privind combaterea fenomenului știrilor false a fost prezentat în decursul zilei de miercuri de către Comisia Europeană. Printre propunerile făcute se numără și un sistem de alertă.

Planul UE vine în contextul în care șase luni mai despart statele membre de alegerile europarlamentare. Sistemul de alertă rapidă – menit să combată dezinformarea din mediul online, care a mai afectat în trecut alegerile – va funcționa între instituţiile europene şi ţările membre UE, conform Cursdeguvernare.ro.

”Am văzut încercări de amestec în alegeri şi la referendumuri, cu dovezi care indică faptul că Rusia este principala sursă a acestor campanii”, a declarat pentru presă Andrus Ansip, vicepreşedintele Comisiei Europene.

Sistemul Uniunii va fi pus în funcțiune la începutul primăverii anului 2019 și va fi pe o platformă securizată.

Arată comentariile (0)

Comentarii

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole asemănătoare

Noutăți

Demisie la vârful Agerpres: Alexandru Ion Giboi și-a anunțat plecarea

Alexandru Ion Giboi, aflat până de curând la conducerea publicației Agerpres, a anunțat în decursul zilei de luni că și-a semnat demisia. Pe 29 octombrie, fostul director a aflat...

Adăugat pe de Alexandra Minea
Noutăți

Prima arestare pentru răspândire de știri false

Un danez de origine yemenită a fost condamnat, în Malaezia, la o lună de închisoare după ce a fost găsit vinovat de dezinformare, devenind astfel prima persoană condamnată după...

Adăugat pe de Beatris Ionita